Το χρονικό των 2 θανάτων στη Λευκάδα – Έτσι έχασαν τη ζωή τους οι δύο γυναίκες από τον σεισμό

Δύο ηλικιωμένες γυναίκες, 70 και 78 ετών, έχασαν τη ζωή τους μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χτύπησε τη Λευκάδα.

Οι πληροφορίες μέχρι αυτή την ώρα δεν είναι ακριβείς, ωστόσο όπως αναφέρουν τοπικοί φορείς, η 70χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στο χωριό Πόντη Βασιλικής.

Όπως μαρτυρούν οι πρώτες αναφορές, ένα κομμάτι από τον βραχώδη λόφο που βρισκόταν πάνω από το σπίτι της, ξεκόλλησε εξαιτίας της ισχυρής έντασης του σεισμού, έπεσε στη στέγη του σπιτιού και στη συνέχεια, τραυμάτισε θανάσιμα τη γυναίκα που βρισκόταν στο σπίτι. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο βράχος προσέκρουσε στο πλάι του σπιτικού και γκρέμισε έναν τοίχο, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα την άτυχη γυναίκα.

Δείτε τις φωτογραφίες από το σπίτι της, όπως τις δημοσιεύει το lefkadatoday.gr:

Η δεύτερη νεκρή ηλικιωμένη, θύμα του σεισμού, είναι μια 78χρόνη στο χωριό Αθάνι. Σύμφωνα με τα όσα επιβεβαίωσε στο enikos.gr o αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θοδωρής Χαλικιάς, η άτυχη 78χρονη βρισκόταν στο σπίτι της την ώρα του σεισμού. Από την ισχυρή σεισμική δόνηση, το σπίτι της κατέρρευσε, με τη γυναίκα να βρίσκει τραγικό θάνατο.

Παράλληλα, αρκετές είναι οι αναφορές στα τοπικά μέσα για τραυματίες. Στο Νοσοκομείο Λευκάδας έχουν διακομισθεί μέχρι στιγμής 4 ελαφρά τραυματίες μια γυναίκα 88 ετών από το Πινακοχώρι, ένα αγόρι 10 ετών από την περιοχή της Λυγιάς, ένας άνδρας 45 ετών απο τη Λευκάδα και ένα αγόρι 12 ετών από τη Βασιλική.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη της πολιτικής προστασίας στο Διοικητήριο. Ο αντιπεριφερειάρχης ειδοποίησε να φτάσουν σκηνές στη Λευκάδα για παν ενδεχόμενο. Δύναμη της ΕΜΑΚ είναι καθ οδόν από τη Πάτρα. Συνεργείο μηχανικών του Δήμου Λευκάδας πηγαίνει στη Νότια Λευκάδα για να έχουν εικόνα της πραγματικής κατάστασης εκεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ