Έφυγε από την ζωή η Σοφία Βαρβιτσιώτη σύζυγος του πρώην υπουργού & μητέρα του βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη

Έχασε τη μάχη για τη ζωή η Σοφία Βαρβιτσιώτη, 73 ετών, σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννη Βαρβιτσιώτη, μητέρα του βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η Σοφία Βαρβιτσιώτη έδινε πολυετή μάχη με ασθένεια και τα ξημερώματα «έφυγε» από τη ζωή σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η Σοφία Βαρβιτσιώτη ήταν παντρέμενη με τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη από το 1967 και μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τρεις γιους και μία κόρη.

Από τους πρώτους που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια Βαρβιτσιώτη ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.

H Σοφία (Σόφη) Βαρβιτσιώτη, το γένος Λαναρά, γεννήθηκε στην Αθήνα. Προερχόταν από την γνωστή επιχειρηματική οικογένεια της Νάουσας, που ανέπτυξε στην Ελλάδα τον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε σύζυγος του ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και επί πολλά χρόνια υπουργού, Βουλευτή και Ευρωβουλευτή, Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, με τον οποίο απέκτησαν 4 παιδιά, το Μιλτιάδη, το Θωμά, τον Κωνσταντίνο και την Ελένη, καθώς και 3 εγγόνια, τη Σοφία, την Πηνελόπη και τη Νεφέλη.

Από πολύ μικρή ηλικία ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν». Παράλληλα, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συμβουλίου του Ιδρύματος για την Αντιμετώπιση του Δημογραφικού Προβλήματος (ΙΑΔΗΠ), καθώς και του Ιδρύματος «ΕΛΙΖΑ», που αγωνίζεται ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών.

 Η κηδεία της Σοφίας Βαρβιτσιώτη θα γίνει αύριο το μεσημέρι στη μία από το Α' νεκροταφείο Αθηνών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ