Δεν θα πιστέψεις πόσες χρήσεις έχει ένα αλουμινόχαρτο: 6 έξυπνοι τρόποι να το χρησιμοποιήσεις

Mέχρι τώρα πίστευες πως το αλουμινόχαρτο σου χρησιμεύει μόνο για να σκεπάζεις το φαγητό. Άντε και για να τυλίγεις τα μπισκότα της μαμάς, ώστε για να μείνουν φρέσκα και να τα καταβροχθίζεις μέσα στο αεροπλάνο διακριτικά.

Έλα όμως που το αλουμινόχαρτο έχει ακόμη 6 πανέξυπνες χρησιμότητες που θα σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

1. Απαλλάξου από την σκουριά στο ντους

Πριν αντικαταστήσεις τη σκουριασμένη μπαταρία στο μπάνιο δοκίμασε πρώτα να το τρίψεις με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Έχεις εκπλαγεί ή ακόμη;
2. Ακόνισε το αγαπημένο σου ψαλίδι
Ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο θα κάνει το ψαλίδι σου να μοιάζει σαν καινούργιο. Και θα κόβει πιο εύκολα και θα λάμψει.
3. Κράτησε την ζεστασιά στο δωμάτιο σου

Την επόμενη φορά που θα νιώθεις μέσα στο σαλόνι σου σαν να έχεις πάει ταξιδάκι στην Ανταρτική και θα έχεις περάσει τους γονείς σου για πιγκουίνους (αφού έχουν παγώσει από το κρύο) δοκίμασε να τοποθετήσεις ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πίσω από ένα καλοριφέρ για να ενισχύσεις την θερμότητα. Τότε τα κοκαλάκια σου θα πάρουν τη θέση τους σιγά σιγά.
4. Το χρυσό σου δαχτυλίδι έχει γίνει ασημένιο;
Μην τρέξεις αμέσως να αγοράσεις άλλο. Πρώτα δοκίμασε να τοποθετήσεις στον πάτο ενός μπολ λίγο αλουμινόχαρτο μετά να το γεμίσεις με καυτό νερό και στη συνέχεια να προσθέσεις μια κουταλιά της σούπας σκόνη απορρυπαντικού ρούχων. Τέλος βάλε το περιδέραιο ή το δαχτυλίδι σου μέσα στο μείγμα και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει. Ναι, ένα ολοκαίνουργιο κόσμημα. Αυτό μπορείς να το κάνεις και σε ασημένια κοσμήματα.


5. Μην χάσεις 40 λεπτά από τη ζωή σου για να σιδερώσεις τα ρούχα σου αλλά 20

Τοποθέτησε κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Η θερμότητα θα γίνει εντονότερη και θα είναι σαν να χρησιμοποιείς δύο σίδερα ρούχων.
6. Τρόμαξε το κατοικίδιο σου για να μείνει μακριά από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Κάνε μικρές μπαλίτσες χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο και ρίξε το κάτω από το δέντρο. Όταν πλησιάσει θα δει την αντανάκλαση του και δεν θα τολμάει να πλησιάσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ