Good News: Ένας Έλληνας δικαστής ο Δημήτρης Ράικος εξελέγη στο Δικαστήριο του ΟΗΕ

Ο Δικαστής κ. Δημήτρης Ράικος εξελέγη, χθες, για επταετή θητεία στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Appeals Tribunal), το οποίο λειτουργεί από το 2008 με έδρα στη Νέα Υόρκη.

Η ανάδειξη του Έλληνα Δικαστή στο εν λόγω αξίωμα, όπου εξελέγησαν τρεις ακόμα Δικαστές από το σύνολο των 182 αρχικών υποψηφιοτήτων, εκτός από αναγνώριση της προσωπικότητας του ιδίου, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα και το ελληνικό δικαιϊκό σύστημα.

Ο κ. Ράικος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Είναι Εφέτης της Διοικητικής Δικαιοσύνης και Αναπληρωτής Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τοποθετείται με απόφαση του πρώην Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη είχε τοποθετηθεί επικεφαλής της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Στην εκλογή του κ. Ράικου συνέβαλε καθοριστικά η συστηματική προώθηση της υποψηφιότητάς του από το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη. Επιτυγχάνεται δε λίγες μόλις ημέρες μετά από την εκλογή της Ελλάδας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO για την περίοδο 2015-2019.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ