Ανακαλύψετε το εντυπωσιακό φαράγγι «Πάντα Βρέχει» - Ένα ακόμα κρυμμένο μυστικό της χώρας μας

Δεν είναι λίγες οι τοποθεσίες της Ευρυτανίας όπου το φυσικό κάλλος ξεπερνά την ανθρώπινη φαντασία και τα κοσμητικά επίθετα ή το γλαφυρό ύφος αδυνατούν να χρωματίσουν όπως θα ταίριαζε οποιαδήποτε διήγηση ενός οδοιπορικού, οποιαδήποτε περιγραφή ενός τοπίου.

Μια τέτοια τοποθεσία είναι το φαράγγι του "Πάντα Βρέχει" στο νότιο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, ανατολικά του Προυσού και δυτικά της Δομνίστας, ανάμεσα στους οικισμούς Στουρνάρα (Δολιανά) προς βορράν και Ροσκά προς νότον.

Εκεί, χωρίς υπερβολή, όπως αναφέρει το diakopes.in.gr, η φύση είναι θαύμα ιδέσθαι. Στο στενό πέρασμα που σχηματίζεται ανάμεσα στον ορεινό όγκο της Καλιακούδας και το όρος Πλατανάκι, κρυστάλλινα νερά που πηγάζουν από την Καλιακούδα γίνονται ένα με τα νερά του Κρικελλοπόταμου, σχηματίζοντας μικρότερους και μεγαλύτερους καταρράκτες, υφαίνοντας ένα μοναδικό υδάτινο πέπλο, που καλύπτει τις βραχώδεις πλαγιές του φαραγγιού και συνθέτει ένα ονειρικό τοπίο, όπου έχει κανείς την αίσθηση ότι πάντα βρέχει.

Από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο οι λάτρεις των εναλλακτικών μορφών τουρισμού έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία στην Ευρυτανία: με σημείο αφετηρίας την κρεμαστή γέφυρα στην αρχή του φαραγγιού του Πανταβρέχη, μπορούν να επιδοθούν σε river trekking, να διασχίσουν δηλαδή με τα πόδια τον Κρικελλοπόταμο, χωρίς τη βοήθεια πλωτών μέσων.

Περπατώντας άλλοτε στις όχθες του ποταμού, πάνω σε βράχια και σε πέτρες, κι άλλοτε μέσα (κυριολεκτικά!) στα δροσερά νερά του, οι φυσιολάτρες θα έλθουν σε επαφή με το μεγαλείο της ευρυτανικής φύσης, ενώ οι πιο τολμηροί και ανθεκτικοί από αυτούς θα μπορέσουν να  απολαύσουν ένα αξέχαστο «υδρομασάζ» στις φυσικές πισίνες που σχηματίζονται στην κοίτη του Κρικελλοπόταμου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ