Ιn Athens: Πώς ένα κτίριο 100ετίας της οικογένειας Ράλλη έγινε boutique hotel στην Πλάκα

Ένα κτίριο με ξεχωριστή ιστορική σημασία μετατρέπεται σε boutique ξενοδοχείο με ‘’δυνατό’’ σημείο την σπάνια εσωτερική αυλή ακριβώς δίπλα στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με άρθρο της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr, πρόκειται για το in[n] Athens, το νέο ξενοδοχείο- στολίδι στην ‘’καρδιά’’ της Αθήνας, το οποίο λειτουργεί εδώ και μόλις δυόμιση μήνες στην εντυπωσιακή στοά Ράλλη σε ένα διατηρητέο που ανήκει στην ίδια την οικογένεια Ράλλη κι έχει μισθωθεί από ομάδα επενδυτών για περίοδο μίας 25ετίας προκειμένου να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο.

Ενας αρχιτέκτονας, ένας επιχειρηματίας με δύο μικρές μονάδες στο κέντρο της Αθήνας κι ένα στέλεχος με σπουδές στο κομμάτι της διερμηνείας και πολυετή εμπειρία στο χώρο των τηλεπικοινωνιών ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν ένα νέο αστικό προορισμό, δίπλα από το Σύνταγμα και την πολύβουη Ερμού, στη Γεωργίου Σουρή 3 και Φιλελλήνων.

«Το κτίριο έχει ιστορία σχεδόν 100 ετών, αφού κτίστηκε από την οικογένεια Ράλλη με σκοπό να στεγάσει Μικρασιάτες πρόσφυγες», αναφέρει στο newmoney.gr, ο κ. Μάνος Κωνσταντίνου, ο ένας από τους συνιδιοκτήτες του in[n]Athens. «Ξεκίνησε να λειτουργεί στις 4 Σεπτεμβρίου και αυτή την στιγμή έχουμε πληρότητες που κυμαίνονται κοντά στο 90%, δεδομένης και της ανόδου συνολικά του προορισμού «Αθήνα» το τελευταίο διάστημα».
Το ξενοδοχείο φιλοξενεί συνολικά 22 δωμάτια από 20 τ.μ. έως 35 τ.μ. με θέα στην εσωτερική αυλή και μέχρι πρίν από τρία χρόνια λειτουργούσε ως γραφεία μεγάλου τραπεζικού ομίλου. Στη συνέχεια παρέμεινε χωρίς μισθωτή, με αποτέλεσμα να καταλήξει στη μετατροπή του σε ξενοδοχείο.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά από τους δημιουργούς του «παντρέψαμε την τοποθεσία με την άνεση και τη σύγχρονη αισθητική. Το μάρμαρο και το σίδερο δένουν αρμονικά και προσδίδουν έναν μοντέρνο ελληνικό χαρακτήρα στα δωμάτια και το χώρο υποδοχής. Κάθε δωμάτιο είναι διαφορετικό με υλικά επιλεγμένα ένα προς ένα.

Η φιλοσοφία όμως παραμένει η ίδια, ο φιλοξενούμενος να νιώθει άνετα, οικεία και η διαμονή του να αποτελεί κι αυτή μέρος της εμπειρίας του ταξιδιού του στην Αθήνα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ