Κατάρρευση του συστήματος εκλογών ΝΔ - Αναβλήθηκε η διαδικασία με ομόφωνη απόφαση

Αναβλήθηκε οριστικά η διαδικασία εκλογής αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία με ομόφωνη απόφαση της εφορευτικής επιτροπής.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες έδιναν μάχη τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, της διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και οι εκπρόσωποι της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο της μηχανογράφησης των εκλογών προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο κατάρρευσης του συστήματος ψηφοφορίας που θα είχε σοβαρό αντίκτυπο στο κύρος της διαδικασίας και, προφανώς, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το θέμα της Καθημερινής, μέχρι και τα ξημερώματα σήμερα βρισκόταν σε συνεδρίαση η ΚΕΦΕ ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις της τελευταίας στιγμής και να καταστεί δυνατή η ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Τα προβλήματα αφορούσαν είτε την απουσία εξοπλισμού, είτε την αδυναμία εγκατάστασης και λειτουργίας του λογισμικού στα tablets που θα χρησιμοποιηθούν είτε, ακόμη, και τον τρόπο φόρτισης των συσκευών προκειμένου να είναι πλήρως λειτουργικές κατά τη 12ωρη διαδικασία ψηφοφορίας και το διάστημα που θα απαιτηθεί για την καταμέτρηση των ψήφων. Επίσης, υπήρξαν έντονες επιφυλάξεις για τη δυνατότητα των χειριστών σε όλη την Επικράτεια να φέρουν εις πέρας το έργο ταυτοποίησης και καταγραφής όσων θα προσέλθουν να ψηφίσουν για την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

"Το σύστημα θα λειτουργήσει" ανέφεραν μέλη της ΚΕΦΕ αρκετές ώρες μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, χωρίς πάντως να μπορούν να αποκλείσουν επιμέρους προβλήματα. 

Η απόφαση της οριστικής αναβολής της διαδικασίας ελήφθη μετά τα ανυπέρβλητα, όπως αποδείχθηκε, προβλήματα με το online σύστημα της καταγραφής των ψηφοφόρων καθώς το σύστημα δεν λειτούργησε ούτε στιγμή σε κανένα από τα 833 εκλογικά κέντρα.

"Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται" γράφει η ΚΕΦΕ στην ανακοίνωση της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ