Made in Greece "Παιχνίδια φτιαγμένα με Όνειρα": Η Αθηνά και ο Χοσέ στέλνουν τα Wandering Toys τους από τα Χανιά στην Ευρώπη

Το Made in Greece δεν σταματάει να μας και να σας εκπλήσσει : οι σημερινοί φιλοξενούμενοι μας στην στήλη είναι οι Wandering Toys και το Περιπλανώμενο εργαστήρι τους η αλιώς " Παιγνίδια φτιαγμένα με όνειρα "! 

Θα τα βρείτε στην Ελλάδα αλλά και στην Ολλανδία στο Λονδίνο η στην Βαρκελώνη. Όλα ξεκίνησαν απο την Τζιά και την Ιο γιά να καταλήξουν στα Χανιά .... Ακολουθείστε το όνειρο και την φαντασία του Χοσέ και της Αθηνάς. 

Ο Χοσέ Ναβάρο και η Αθηνά Δουκάκη είναι οι δημιουργοί του Περιπλανώμενου Εργαστηρίου, ‘Παιχνίδια φτιαγμένα από όνειρα’, ένα εργαστήρι ξύλινων παιχνιδιών με έδρα τα Χανιά, στην Κρήτη.

Το Περιπλανώμενο Εργαστήρι έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ίο, ένα νησί των Κυκλάδων,  απ’ όπου είναι εμπνευσμένα τα πρώτα  παιχνίδια. Από το μικρό κυκλαδονήσι δημοσιεύτηκε η πρώτη συλλογή  και τα παιχνίδια στάλθηκαν σε μακρινά μέρη του κόσμου. Το Περιπλανώμενο Εργαστήρι μετακόμισε πρόσφατα σ’ ένα χωριό του Αποκόρωνα, στα Χανιά, σ’ ένα πετρόκτιστο κτίσμα τυπικό της παραδοσιακής κρητικής αρχιτεκτονικής του 19ου αι.

Ο Χοσέ δουλεύει το ξύλο με τελειομανία και είναι ένας γνήσια αισιόδοξος παιχνιδοποιός.  Σπούδασε Γλυπτική και Εφαρμοσμένες Τέχνες στη Μαδρίτη και ειδικεύτηκε στη Συντήρηση έργων γλυπτικής. Εργάστηκε στον χώρο της Συντήρησης Έργων Τέχνης στη Βαρκελώνη και ως σχεδιαστής σε ανασκαφές στα νησιά των Κυκλάδων για κάποια χρόνια. Το Περιπλανώμενο Εργαστήρι είναι γι’ αυτόν ένα όνειρο που παίρνει μορφή στον πάγκο εργασίας του, μέσα από το σχεδιασμό και την παραγωγή προσεγμένων ποιοτικά ξύλινων παιχνιδιών που δεν προϋποθέτουν έναν μοναδικό, σωστό τρόπο παιξίματος.

Η Αθηνά είναι πεισματικά ονειροπόλα. Αγαπάει να μαζεύει λέξεις στο χαρτί, εικόνες και χρώματα στο τετράδιό της και με αυτά να φτιάχνει φανταστικές ιστορίες. Στο εργαστήρι με μια ζεστή κούπα καφέ, τα συστατικά αυτά μετατρέπονται μέσα από μια ανορθόδοξη διαδικασία σχεδιασμού, σε ξύλινα παιχνίδια. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στην Αθήνα και ειδικεύτηκε στην Προϊστορική Αρχαιολογία στη Θεσσαλονίκη και τη Βαρκελώνη. Εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως αρχαιολόγος σε ανασκαφές στα νησιά των Κυκλάδων. Το Περιπλανώμενο Εργαστήρι είναι γι’ αυτήν ένα όνειρο: η παραγωγή ξύλινων παιχνιδιών σε μια όμορφη γωνιά του πλανήτη προτείνει το αργό παιχνίδι σε έναν κόσμο που παράγει μαζικά.

Η ιστορία του Περιπλανώμενου Εργαστηρίου ξεκίνησε με τη μορφή σκίτσων, κολάζ και λέξεων σε σημειωματάρια κάπου ανάμεσα στη Βαρκελώνη, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Βρήκε την έκφρασή του μέσα από μια συλλογή ξύλινων  παιχνιδιών, υψηλής ποιότητας και αισθητικής, από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον που έχουν μια ιστορία να πουν. Τα παιχνίδια του Περιπλανώμενου Εργαστηρίου μεταφέρουν το παιχνίδι κάπου μεταξύ γης, ουρανού και θάλασσας με μέσο περιπλάνησης τη φαντασία.

Tο Χριστουγεννιάτικο δενδράκι 

Είναι ένα χειροποίητο ξύλινο παιχνίδι, υψηλής ποιότητας, κατασκευασμένο από υλικά ασφαλή για τα παιδιά και φιλικά προς το περιβάλλον. Είναι σχεδιασμένο με σκοπό να εξάψει τη φαντασία του παιδιού και να ενθαρρύνει το δημιουργικό παιχνίδι.

Το Χριστουγεννιάτικο δεντράκι-παζλ αποτελείται από 4 κομμάτια διαφορετικού μεγέθους και τόνου, ένα αστεράκι και χρωματιστές μπάλες διαφορετικής διαμέτρου. Αφού συναρμολογηθεί κινείται ελαφρά πέρα δώθε χάρη στην κυρτή επιφάνεια της βάσης κάνοντας το παιχνίδι διασκεδαστικό! 

Σχεδιασμένο & κατασκευασμένο στην Ελλάδα από κόντρα-πλακέ θαλάσσης, υδατοδιαλυτά χρώματα κ φυσικό βερνίκι.

 

 

Πέτρος, ο χιονάνθρωπος 

O Πέτρος ο χιονάνθρωπος είναι ένα ξύλινο χειροποίητο παιχνίδι συναρμολόγησης.

Aποτελείται απο τρία μεγάλα κομμάτια - χιονόμπαλες, τα οποία τοποθετημένα το ένα  πάνω στο άλλο σχηματίζουν το σώμα του, μία μύτη - καρότο και τα αξεσουάρ του: ένα καπέλο κι ένα κασκόλ. Το παιδί συναρμολογώντας τα ξύλινα κομμάτια του χιονάνθρωπου καλλιεργεί τις κινητικές και νοητικές του δεξιότητες και δίνει μορφή στον καινούριο του φίλο!

Το Μπλέ τρενάκι 


Είναι ένα ξύλινο χειροποίητο παιχνίδι συναρμολόγησης για τους περιπετειώδεις ταξιδευτές! 

Το μπλε τρενάκι ταξιδεύει σε φανταστικά τοπία όταν πέφτει η νύχτα. Στα ταξίδια του έχει πάντα για συντροφιά το μισοφέγγαρο και ένα συννεφάκι. 

Οι βασικές αλλά ποικίλες φόρμες του, βαμμένες σε διαφορετικούς τόνους του μπλε προσφέρουν στο παιδί τη δυνατότητα να παίξει συνδυάζοντας φόρμες και χρώματα και να δημιουργήσει ατέλειωτες ιστορίες - όσο το ταξίδι συνεχίζεται...

Που θα βρείτε τα παιχνίδια   

*Για περισσότερα παιγνίδια επισκεφθείτε την Αθηνά και τον Χοσέ στο: thewanderingworkshop.com

Το eshop τους - etsy.com

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ