Vintage Story: Η Βίβιαν Λι η ωραιότερη γυναίκα του σινεμά, λυσσασμένη με το σεξ, bisexual & διπολική - Αλήθεια ή ψέμα;

Στα νιάτα της, ο ποιητής Τζον Μπέτζεμαν την είχε περιγράψει σαν την «απόλυτη βρετανική γυναικεία παρουσία», ενώ η σχέση της με τον Λόρενς Ολίβιε έμοιαζε με το απόλυτο παραμύθι, που είχε μαγέψει το Χόλιγουντ του 1930.

 Βεβαίως, όλα αυτά ήταν πολύ καλά για να είναι αληθινά για τη ζωή της Βίβιαν Λι, όπου αρκετά χρόνια μετά το θάνατό της άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια αρκετά μυστικά της ζωής της.

Ο Ντάργουιν Πόρτερ, ο οποίος γνώρισε την ηθοποιό στη δεκαετία του ’60, και ο Ρόι Μόζελι, πρώην βοηθός του Laurence Olivier συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μία ακόμα βιογραφία για τη Vivien Leigh, η οποία υποδύθηκε την Scarlett O” Hara στο «Όσα Παίρνει ο Άνεμος» και την Blanche DuBois στο «Λεωφορείο ο πόθος». Σύμφωνα με άρθρο του Νίκου Μουρατίδη δημοσιευμένο στο nikosonline.gr, φαίνεται πως εκείνη ήταν bisexual και πως ο γάμος της με τον Ολίβιε ήταν ένα καλοστημένο ψέμα κατά τη διάρκεια του οποίου ο ένας απατούσε τον άλλον.

Στη συγκεκριμένη βιογραφία αναφέρεται πως η Βίβιαν λάτρευε να περνάει την ώρα της με άνδρες ζιγκολό τους οποίους έβρισκε σ” έναν οίκο ανοχής στο Λος Άντζελες, που λειτουργούσε ως… πρατήριο βενζίνης. Όλοι αυτοί, οι επί πληρωμή άντρες, μπορούσαν να υπερηφανεύονται ότι είχαν βρεθεί στις «υπηρεσίες» της Σκάρλετ Οʼ Χάρα, είχε πει άνθρωπος του περιβάλλοντός της και συμπλήρωσε: «Το ξέρετε ότι την είχαν διώξει από ένα ξενοδοχείο στην Ιταλία γιατί είχε δεχθεί πολλούς άνδρες από το δρόμο, στο δωμάτιό της;».

«Ήταν τόσο όμορφη, και δεν μπορούσε να δεχθεί πως δεν μπορεί να έχει οτιδήποτε θελήσει» λένε οι συγγραφείς. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους πέρα από το φλερτ με τη Βρετανίδα ηθοποιό, Ιζαμπέλ Τζινς και δύο ακόμα γυναίκες, απάτησε τον Ολίβιε με τον Marlon Brando, τον Rex Harrison και ένα σωρό άλλους επώνυμους….

Vivien Leigh: Το όνομα της ήταν συνώνυμο της ομορφιάς και του ταλέντου.

Ο Laurence Olivier παντρεύτηκε με τη Vivien Leigh το 1940 και χώρισαν το 1960. Εκείνη έπασχε σοβαρά ψυχικά νοσήματα και πέθανε επτά χρόνια αργότερα σε ηλικία 53 χρόνων. Από τις στιγμές του πάθους, έως τα τελευταία χρόνια της παγερής αδιαφορίας, η σχέση ανάμεσα στον Laurence Olivier και την Vivien Leigh υπήρξε –λένε- μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης του 20ου αιώνα. Το πάθος που τους έφερε κοντά φαίνεται ακόμη και από τον τρόπο που επικοινωνούσε εκείνος μαζί της, όπως αποκαλύπτουν κάποιες επιστολές του που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά θάνατον.
Οι αγαπημένες της κλασσικές ηρωίδες ήταν η Ophelia, η Cleopatra, η Ιουλιέτα και η Λαίδη Μάκβεθ.

Τελικά ο Laurence Olivier ήταν ο μεγάλος της έρωτας ή ένα μεγάλο ψέμα;

“Είμαι σκορπιός, και οι σκορπιοί τρώνε τον εαυτό τους, σαν και μένα” Vivien Leigh

Με τον Clark Gable στο «Όσα παίρνει ο άνεμος». Το πρώτο Oscar της. Οι Αμερικάνες ηθοποιοί είχαν σκυλιάσει που διάλεξαν μια Αγγλίδα να κάνει το ρόλο, της καλλονής από τον Αμερικάνικο νότο.

Με τον George Cukor την εποχή που σκηνοθετούσε το «Όσα παίρνει ο άνεμος». Μετά διαφώνησε με τον παραγωγό και έφυγε. Την ταινία ολοκλήρωσε άλλος σκηνοθέτης.

“Δεν είμαι film star, είμαι ηθοποιός. Το να γίνω film star είναι λάθος σκοπός” Vivien Leigh

Με τον Elia Kazan και τον Marlon Brando στα γυρίσματα της θρυλικής ταινίας «Λεωφορείο ο πόθος» (A Streetcar Named Desire)

Στο A Streetcar Named Desire (1951), εκείνος ήταν 27 και εκείνη 38, και κέρδισε το δεύτερο Oscar της για τον ρόλο της Blanche DuBois 

Vivien Leigh και Warren Beatty στην ταινία «Η Ρωμαϊκή άνοιξη της κυρίας Στόουν»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ