Bars με άποψη και στυλ στη γειτονιά του Μεταξουργείου για να μην είναι τα βράδια σας βαρετά

Σε μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες μα ξεχωριστές αθηναϊκές συνοικίες βρίσκονται έξι από τα καλύτερα μπαράκια της πόλης κρυμμένα από τα πλήθη.

 

Πρωτότυπος και ιδιαίτερος σχεδιασμός, όμορφες μουσικές και εξαιρετικές τιμές είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που μας προκαλούν να τα επισκεφθούμε λίαν συντόμος...

Μπαρ με βιομηχανική αισθητική, με παλιά εξώφυλλα δίσκων στους τοίχους τους, με κουρτίνες φτιαγμένες από κομμάτια Lego, με πόρτες που κλείνουν με φερμουάρ στις τουαλέτες τους. Μπαρ που, όπως αναφέρει στο άρθρο του το in2life.gr, φιλοξενούν εκθέσεις ερωτικής τέχνης, που στήνουν αυτοσχέδιες παραστάσεις bar theater, που φτιάχνουν μοναδικά κοκτέιλ, που σερβίρουν καφέ στις 3.00 το πρωί, που παίζουν και ‘80s και jazz, και EBM και κλασική ροκ. Μπαρ που έχουν, επιτέλους, αυτό που λείπει από αρκετά μπαρ της πόλης. Άποψη

Lost and Found
Κεραμεικού 53, τηλ.: 210 5246564 

Οι παλιοί θαμώνες της περιοχής, θα το ξέρετε σαν Barrio. Ένα από τα καλύτερα μπαρ της περιοχής συνδυάζει υπέροχα το industrial σκηνικό με τις arty λεπτομέρειες. Αφίσες από θεατρικές παραστάσεις και εξώφυλλα δίσκων κρέμονται από σύρματα στους τοίχους, ξύλινα δοκάρια πρωταγωνιστούν στο ταβάνι, κόκκινα φώτα φτάνουν σχεδόν το ύψος της μπάρας, μπροκάρ υφάσματα ντύνουν πολυθρόνες και καναπέδες, πέτρινοι τοίχοι κάνουν ωραία αντίθεση με τους απέναντι τους, που είναι βαμμένοι σε χρώματα όπως το κόκκινο και το μαύρο. 

Η κονσόλα αγαπά τα jazz και funk ακούσματα. Το ποτό δεν κοστίζει περισσότερα από 6 ευρώ (tip: ζητήστε το δυσεύρετο, δομινικανό ρούμι Matusalem, θα μας θυμηθείτε). Τακτικά φιλοξενούνται εικαστικές εκθέσεις, parties και events. Μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου, κάθε δεύτερη Τετάρτη η ομάδα Athens Lindy Hop διοργανώνει εδώ τα swing parties της, με τους DJ’s "Shorty" George, Miss Cherry Pie και Nefeli να αναλαμβάνουν τα decks και να μας ταξιδεύουν στις δεκαετίες του ’20, του ’30 και του ’40, μέσα από swing, Charleston και rock’n’roll επιλογές. Σημειώστε, τέλος, πως το Lost’n’Found ανοίγει καθημερινά από το πρωί για καφέ, γλυκά και ελαφριά σνακ. 

Cachica Club 
Πλαταιών 5 και Αγησιλάου, τηλ.: 210 3470188 

Πέτρινοι τοίχοι, ξύλινα πατώματα, τεράστια κόκκινα πανιά που κρέμονται από το ταβάνι, πολύχρωμα παράθυρα που παραπέμπουν σε βιτρό, φρούτα και κακτάκια που στολίζουν την μπάρα. Από την πρώτη στιγμή που μπαίνεις στο Cachica αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει εδώ. Ένα μπαρ που παντρεύει το freestyle με την world φιλοσοφία, αλλά ταυτόχρονα φέρνει στο νου και κάτι από τις διακοπές σου στην Αμοργό –από εκεί ήρθαν και οι ιδιοκτήτες του το 2008, φέρνοντας μαζί τους τον γιγάντιο κορμό - ξύλινο γλυπτό που στολίζει την μπάρα. 

Η κονσόλα – όπως θα μαντέψατε – δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στο afro-beat, τη reggae, τη funk και τη soul. Το ποτό κοστίζει 7 ευρώ. Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή ανεβαίνει εδώ η κωμωδία «Παράσταση είναι, θα περάσει» της ομάδας θεάτρου Φ.Α.Κ.Α. 

Κεραμείο 
Πλαταιών 27, τηλ.: 210 3464221 και 6932865114 

Στη γειτονιά του Cachica Club, ένα τετράγωνο μακριά, το μικρούλι Κεραμείο ήταν όντως εργαστήριο κεραμοποιίας όταν το Μεταξουργείο ήταν γειτονιά βιοτεχνών. Εδώ και τρεις μήνες, μαζεύει καθημερινά κόσμο που έρχεται για να ακούσει jazz, blues και rock tunes και freestyle επιλογές. Έξτρα μπόνους οι χαμηλές τιμές, που δεν ξεπερνούν τα 6 ευρώ για το ποτό και τα 3 ευρώ για το κρασί. 

Φτιαγμένη εξολοκλήρου στο χέρι, η διακόσμηση του Κεραμείου σε κερδίζει με την… δεύτερη ματιά. Ο χώρος αρχικά φαίνεται λιτός, αλλά αν κοιτάξεις προσεκτικότερα θα παρατηρήσεις την φτιαγμένη από κομμάτια Lego κουρτίνα, τους εντυπωσιακούς πέτρινους τοίχους, τις πολύχρωμες κουρελούδες που στολίζουν τους χτιστούς καναπέδες, την κομμένη στο χέρι καρυδιά που δημιούργησε χαριτωμένα, ασύμμετρα τραπέζια, τον καθρέφτη φορτηγού στην τουαλέτα. Η αυλίτσα με τα δέντρα, τις καρέκλες καφενείου, και τα χτιστά καναπεδάκια το καλοκαίρι θα γίνει mega hit. Σημειώστε πως το Κεραμείο ανοίγει από νωρίς για καφέ –σε τιμές… καφενείου, 2,50 ευρώ ο freddo– ενώ σερβίρει και σπιτική ρακή και ρακόμελα που ψήνονται επιτόπου. 

Kinky Café 
Μεγάλου Αλεξάνδρου 24, τηλ.: 210 5223778 

Το Kinky Café καταρχάς είναι απίστευτα μοβ. Επίσης, είναι απίστευτα ζεστό. Και τέλος, είναι απίστευτα διαφορετικό από αυτό που φαντάζεσαι όταν κάποιος σου περιγράφει ένα bar που σερβίρει κοκτέιλ και φιλοξενεί εκθέσεις ερωτικής τέχνης. Τους τοίχους του αυτές τις μέρες στολίζει η άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας του Scott Church, η οποία –από τη λιγοστή εμπειρία μας– θα μπορούσε να αποτελεί τον ορισμό αυτού που λέμε «καλλιτεχνικό γυμνό». Θα ακολουθήσει έκθεση ζωγραφικής ελληνίδας καλλιτέχνιδος - έκπληξη, πάντα με θέμα την ερωτική τέχνη. 

Έχουμε, λοιπόν, εξαιρετικά signature κοκτέιλ, ενδιαφέρουσες εκθέσεις και έναν εντελώς funky χώρο. Τι άλλο θέλουμε; Μουσική: κάθε Τετάρτη pure 80s, κάθε Πέμπτη κλασικό ροκ, με ολίγο από darkwave και metal, Παρασκευές και Σάββατα EBM και industrial, Κυριακές jazz nights. Έρχονται, επίσης, πολλά events, με guest DJ’s, anti-valentine’s party, αυστραλέζικες βραδιές προς τιμήν της Αυστραλέζας συνιδιοκτήτριας και άλλα πολλά. Το Kinky ανοίγει στις 16.00 καθημερινά, και στις 18.00 τις Κυριακές, ενώ τις Δευτέρες ξεκουράζεται. Οι λάτρεις του καφέ θα βρουν εδώ τον παράδεισό τους: μπορείτε να παραγγείλετε τον αγαπημένο σας espresso/ νες/ γαλλικό ή οποιονδήποτε άλλο καφέ και να τον απολαύσετε ακόμα και στις 3.00 το πρωί. 

Belafonte 
Αγησιλάου 61Α, τηλ.: 210 3462054 

Το Belafonte έχει κάτι από σκηνικό φιλμ νουάρ: ο κόκκινος τοίχος με τις vintage αφίσες, τα δερμάτινα σκαμπό με το στρογγυλό «πόδι», ο μπάρμαν με το λευκό πουκάμισο και το μαύρο γιλέκο, τα κοκτέιλ γραμμένα με λευκό μαρκαδόρο πάνω στον καθρέφτη, οι γιγάντιες τζαμαρίες που βλέπουν στον δρόμο που χωρίζει το Μεταξουργείο και τον Κεραμεικό – αν υποθέσουμε ότι αυτές είναι δύο διαφορετικές περιοχές στην πραγματικότητα, και όχι μόνο στο όνομα. 

Το Belafonte ανοίγει καθημερινά από τις 20.00 και Παρασκευές από τις 15.00. Μέχρι τις 22.30 έχει καθημερινά happy hour, με τα signature cocktails του (δοκιμάστε οπωσδήποτε το Coco Belafonte) στα 7 ευρώ και τα ποτά στα 5 ευρώ. Τις υπόλοιπες ώρες το ποτό κοστίζει 7 ευρώ. Αν πεινάσετε, παίζουν ολόφρεσκες, νοστιμότατες κι υγιεινές σαλάτες. Τακτικότατα διοργανώνονται live και parties. Η μουσική εν γένει κινείται στα μαύρα μονοπάτια της soul, jazz, afro και be-bop. 

Άνθρωπος 
Γιατράκου 19 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 

Μην αναζητήσετε ταμπέλα στην είσοδο, δεν θα την βρείτε. Ο «Άνθρωπος» του Μεταξουργείου είναι ο ορισμός του freestyle bar –αποτέλεσε άλλωστε την έμπνευση για το περσινό ρεπορτάζ μας «freestyle μπαράκια» που μπορείτε να δείτε εδώ. 

Η ετερόκλητη διακόσμηση του χώρου (συν)αποτελείται από: ξύλινα έπιπλα που δεν ταιριάζουν επ' ουδενί μεταξύ τους, γυμναστικούς αλτήρες, ένα μαύρο πιάνο, γυμνούς βιομηχανικούς τοίχους, μωσαϊκό στο πάτωμα, μία γυμνή λάμπα που κρέμεται δίπλα σε έναν πολυέλαιο, ζωγραφιές στο ταβάνι, μία βαθυκόκκινη βελούδινη κουρτίνα και μία… πόρτα με φερμουάρ στην τουαλέτα. Κι αυτά είναι μόνο η αρχή. Η μουσική είναι πραγματικά multi-culti, πολύ μακριά από οποιαδήποτε κατηγοριοποίηση, ενώ τελευταία διοργανώνονται και πολλά live, προβολές ταινιών και θεατρικές παραστάσεις. Το ποτό κοστίζει 5 ευρώ. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ