Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Made in Greece τα Go Greek: Η Ελίνα & ο Γιώργος "έντυσαν" μινιατούρες ούζου & λαδιού σε σύγχρονους Όθωνα & Αμαλία

Τα Go Greek- the Collectibles είναι τα συναρπαστικά " ανθρωπάκια" που φέτος το καλοκαίρι με κατέκτησαν όπου κι αν πήγα . Ετσι τώρα τον χειμώνα ήρθε η σειρά τους να τα παρουσιάσω στο eirinika και στην στήλη μου Made in Greece!

To  gogreek εξηγεί η επιχειρηματίας που τα οραματίστηκε Ελίνα Ψημίτη προβάλλει την Ελληνική ιστορία, φιλοσοφία, μυθολογία και παράδοση μέσα από τη δημιουργία ποιοτικών προϊόντων, και υπηρεσιών με design υψηλής αισθητικής.

Τι είναι τα Go Greek; Πρόκειται  αρχικά γιά  μινιατούρες ούζου που απεικονίζουν παραδοσιακές φορεσιές από επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας.

 Οι απεικονίσεις είναι πολύ κοντά στις ενδυμασίες  -σύμβολα της Ηπείρου η της Κρήτης της Πελοποννήσου η της Μακεδονίας  σε σύγχρονο σχεδιασμό

Το νέο concept δημιούργησαν από κοινού ο κ. Γιώργος Γιώνας της εταιρείας branding και επικοινωνίας Yonas Design και η επιχειρηματίας κ. Ελίνα Ψημίτη της εταιρείας Ψημίτη Α.Ε. από τον κλάδο των ιατρικών εφοδίων.

Η Yonas Design είναι πίσω από την  εικόνα και την επικοινωνία δεκάδων εταιριών και προϊόντων, κυρίως τροφίμων, στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Η ιδέα gogreek προέκυψε από μια απλή ερώτηση: «τι είναι ελληνικότητα στον 21ο αιώνα;» Μπορεί αυτή η ελληνικότητα να εκφραστεί με εντελώς σύγχρονο τρόπο , αναρωτήθηκε ο κ Γιώνας και εδωσε την απάντηση μετον σχεδιασμό των Go Greek . Ηδη «Χρυσά» έγιναν τα τσολιάδικα της go greek Collectibles στην κατηγορία γενικής εικονογράφησης αφού τους απονεμήθηκε το χρυσό βραβείο  ΕΒΓΕ 2015.  

Η Ψημίτη Α.Ε. είναι από τις πιο γνωστές εταιρείες στον κλάδο της, έχοντας αναδειχθεί (το 2010) δεύτερη στην Ελλάδα και 39η στην Ευρώπη στο διαγωνισμό Best Place to Work, ενώ ήταν για δύο συνεχή χρόνια ανάμεσα στις Strongest Companies In Greece (βάσει έρευνας της ICAP).

"Η εταιρεία μας, διαχρονικά υποστήριζε δράσεις για την ανάδειξη και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού", τονίζει   η κ. Ψημίτη. "Κατά τη διάρκεια των πολλών ταξιδιών μου στο εξωτερικό, στο πλαίσιο των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων, παρατηρούσα την εικόνα που έχουν οι άλλοι για εμάς, καθώς και τη δική μας προσπάθεια προβολής της χώρας και των προϊόντων της.

Χρειαζόμαστε μια σύγχρονη και συνεκτική εικόνα. Κι ενώ στην ποιότητα είμαστε εφάμιλλοι ή και ανώτεροι από πολλά προϊόντα του εξωτερικού, χάνουμε τη «μάχη του ραφιού.
 Άρα, υπάρχει η ανάγκη να συνταυτιστεί ένα σήμα, ένα brand, όπως συνηθίζουμε να λέμε, με την ποιότητα όλων των εκφάνσεων της ελληνικότητας.

Και το κατάφερε ! Δειτε το αποτέλεσμα μιάς γνήσιας TopWoman

Τα προϊόντα gogreek κυκλοφορούν σε μινιατούρες ούζου, ελαιόλαδο, ελιές και διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα (σουβέρ, μαξιλαράκια, πάνινα κουκλάκια, κούπες κλπ).

Σχεδιαστικά, η εταιρεία διαθέτει δύο μεγάλες σειρές, τη σειρά με τις παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Ελλάδα και τη σειρά Oh… My Gods!

Κάτω από την πρώτη σειρά κυκλοφορούν ήδη 12 ζευγάρια ουζάκια των 50 ml με φορεσιές από τον Πόντο και την Κρήτη ως την Κέρκυρα και την Μυτιλήνη.

Στη σειρά Oh… My Gods! κυκλοφορεί το Δωδεκάθεο. Οι φορεσιές διατίθενται σε συσκευασία ανά δύο, οι Θεοί μεμονωμένα, αλλά έχουμε και 3 συλλεκτικές συσκευασίες με 12 μπουκαλάκια: η μια περιλαμβάνει τους 12 Ολύμπιους, ενώ οι άλλες από 6 παραδοσιακά ζευγάρια η κάθε μία.

Το ελαιόλαδο διατίθεται σε δύο συσκευασίες, η πρώτη είναι η «απλή» συσκευασία της GoGreek, ενώ η δεύτερη είναι στο σχεδιαστικό πνεύμα των ούζων, με τον Αγρότη και την Αγρότισσα, που έχουν βαφτιστεί «Κύριος και Κυρία Ελαιολάδου» (ΠΟΠ Καλαμάτας και βιολογικό ΠΓΕ Λακωνίας αντιστοίχως).


Κυκλοφορούν επίσης εκπυρηνωμένες ελιές Καλαμών (βιολογικές και μη) σε δύο διαφορετικές συσκευασίες που θυμίζουν αρχαίο ελληνικό αμφορέα.
Τα σημεία πώλησης διαρκώς πολλαπλασιάζονται με αιτήματα για συνεργασίες στο εξωτερικό. Μάλιστα, σε λίγο καιρό τα προϊόντα θα βρίσκονται στην Αμερική, εγκαινιάζοντας τον κύκλο των εξαγωγών.

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ