Ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας - Στους επτά οι νεκροί και στους δέκα οι τραυματίες

Βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα καταγράφει φλεγόμενα φορτηγά σε μια μεθοριακή διάβαση στα σύνορα της Συρίας με την επαρχία Κιλίς στη νότια Τουρκία

«Οι ομάδες μας βοήθησαν να κατασβεστεί η πυρκαγιά. Τα φορτηγά δεν είναι ιδιοκτησίας μας και δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα εκείνων που εξαπέλυσαν τους βομβαρδισμούς» ανέφερε ο Μουσταφά Οζμπέκ, στέλεχος του Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Αρωγής (IHH) στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο επικεφαλής της συνοριακής διάβασης που ελέγχουν οι αντάρτες στην ίδια περιοχή δήλωσε από τη δική του πλευρά ότι οι βομβαρδισμοί έπληξαν ένα χώρο στάθμευσης φορτηγών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι.

Ο εργαζόμενος της ανθρωπιστικής οργάνωσης που κατέγραψε τις σκηνές, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, αρχικά κατήγγειλε ότι φαίνεται πως τα φορτηγά διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στοχοθετήθηκαν στους βομβαρδισμούς.

Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για επτά νεκρούς - οδηγοί φορτηγών - και 10 τραυματίες, από το «χτύπημα» στο κομβόι 20 φορτηγών που μετέφεραν σίδηρο και τσιμέντο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ