Γέμισε η Κρήτη με πλαστά χαρτονομίσματα - Το κόλπο της "συμμορίας των πέντε" με τα πλαστά 10ευρα

Όλα ξεκίνησαν λίγους μήνες πριν, όταν στα γραφεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου έφτασαν πληροφορίες για την δράση δύο ανδρών και μίας γυναίκας (έναν 27χρονο από την Αλβανία, μία 21χρονη από την Βουλγαρία, έναν 19χρονο επίσης από την Βουλγαρία).

Τα πέντε άτομα είχαν καλά οργανωθεί καθώς αγόραζαν μικροπράγματα σε διάφορα καταστήματα του Ηρακλείου και Ρεθύμνου με πλαστά χαρτονομίσματα των 10 ευρώ.

Όπως αναφέρει το θέμα του cretapost.gr, χθες το απόγευμα οι αστυνομικές αρχές αξιοποιώντας κατάλληλες πληροφορίες έθεσαν υπό παρακολούθηση τον 27χρονο ο οποίος κινούνταν με το αυτοκίνητό του και με συνοδηγό την 21χρονη σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου.

Κάποια στιγμή ο 27χρονος σταμάτησε και άφησε την 21χρονη σε γειτονιά της πόλης. Τότε οι αστυνομικοί αποφάσισαν να αποκαλυφθούν και με γρήγορες κινήσεις ακινητοποίησαν τόσο το όχημα όσο και την 21χρονη.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκαν οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν 18 πλαστά χαρτονομίσματα των 10 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ αλλά και μικροποσότητα χασίς. Κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι στην συγκεκριμένη… συμμορία με τα πλαστά χαρτονομίσματα εμπλέκεται κι ένας 19χρονος ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ιεράπετρα σήμερα το μεσημέρι.

Ωστόσο, αναζητείται ακόμα ένας 50χρονος Έλληνας ο οποίος φαίνεται να έχει άμεση σχέση με την υπόθεση. Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ