O Γιάννης Στουρνάρας & ο Σταύρος Θεοδωράκης σε business lunch με χριστόψαρο & κόκκινο κρασί: Η συζήτηση πιο... αρμονική

Τετάρτη μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και ο φύλακας του γκαράζ στην Τράπεζα της Ελλάδος μένει έκπληκτος όταν ξαφνικά ένα άγνωστο μηχανάκι φτάνει στην μπάρα ελέγχου. Ο οδηγός βγάζει το κράνος του και ο υπάλληλος διαπιστώνει πως πρόκειται για τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος προσερχόταν στο ραντεβού του με τον διοικητή Γιάννη Στουρνάρα.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν μόνοι, χωρίς συνεργάτες και φρουρούς, για περίπου δύο ώρες στο ρετιρέ του Μεγάρου της ΤτΕ και μάλιστα όχι «ξεροσφύρι». Υπήρχε και πλούσιο μενού… το οποίο περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, κόκκινο κρασί και ψάρι, για την ακρίβεια χριστόψαρο.

Σύμφωνα με γνωρίζοντας τα μυστικά της ψαρικής, το χριστόψαρο είναι ένα ψάρι πολύ άσχημο στην εμφάνιση, αλλά η γεύση του αποζημιώνει και μάλιστα με το παραπάνω. Ο μύθος λέει ότι το σημάδι σαν "βούλα" που έχει κάθε πλευρά του αποτυπώνουν τα δάχτυλα του Χριστού που, όπως λένε, έπιασε το ψάρι, άκουσε το βογγητό του και το λυπήθηκε, το ξανάριξε στη θάλασσα και έτσι εξηγείται τ’ όνομά του.


Τι συζήτησαν τετ α τετ

Στη δίωρη τετ α τετ συζήτηση των δύο ανδρών, που διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας εδώ και καιρό, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας, όπως αυτές έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους, δεδομένου ότι ο κίνδυνος, όπως συχνά επισημαίνει ο επικεφαλής του κόμματος, δεν έχει παρέλθει οριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε διεξοδική συζήτηση για το ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει πιο γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, καθώς είναι αρκετοί στο εξωτερικό που επιμένουν να αμφισβητούν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έγινε λόγος για επιτυχία, τηρουμένων των αναλογιών, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές για τις δυσκολίες που παρουσιάζει η προσπάθεια αναθέρμανσης της οικονομίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ