Μade in Greece o Δημήτρης Πέτρου ο νέος σχεδιαστής μόδας -Ντύνει Ρουβά, Πρωτοψάλτη, Αρβανιτάκη, Βανδή, Τάμτα

 Εντύπωση μου έκανε στα βραβεία Mad  Μετα ακούω ότι η αγαπημένη μου Άλκηστις Πρωτοψάλτη ντύνεται από τον Δημήτρη. Στη συνέχεια διαβάζω ότι ο Σάκης Ρουβάς και η πήγαν στην επίδειξη μόδας του Δημήτρη Πέτρου.

Ποιός είναι τελικά ο Δημήτρης Πέτρου; Ένας μόδιστρος της παλιάς σχολής αφού τα ράβει όλα sur mesure για να μην πούμε Haute couture (;) με εντελώς σύγχρονο μάτι , κόψιμο και άψογο αποτέλεσμα. Εμπιστεύθηκα τις αρμόδιες συντάκτριες και νεαρές fashion bloggers Ιδού τι διάβασα και σας μεταφέρω...

 Αγαπά τη ζεν αισθητική και τις καθαρές γραμμές

Εμπνεύσεις του;
Μια πολύ ωραία εικόνα που μπορεί να συναντήσω στο δρόμο, ή σε κάποιο ταξίδι μου, είτε ένα τοπίο, είτε μια γυναίκα που μπορεί να μου αρέσει πάρα πολύ το στυλ της, ο τρόπος της, η κίνησή της, μπορεί να είναι ένα τραγούδι, μια παράσταση...

Η μαγεία του tailoring του ράβω στα μέτρα κάποιου δηλαδή

Εγώ τυχαίνει, συμβαίνει, έχω τη χαρά να δουλεύω με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες, γιατί στο sur mesure εκ φύσεως κάθε φορά καλείσαι να κάνεις κάτι τελείως διαφορετικό λέει στο queen  και στην Ελίνα Μακροδημήτρη.

Από το να έχεις μια γυναίκα που της φτιάχνεις το νυφικό, που γι’ αυτήν είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή, έως και το κοστούμι, που είναι tailoring ενός άνδρα, μέχρι και με τους καλλιτέχνες .

Είχα συνεργαστεί το φθινόπωρο με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, ή επίσης μια μεγάλη συναυλία που έκανε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Μέγαρο Μουσικής, αλλά και εμφανίσεις πολλών καλλιτεχνών σε κάποιο σχήμα ή μια συναυλία τους συγκεκριμένη.

Είναι πολύ challenging το ότι κάθε φορά καλείσαι για το συγκεκριμένο πρόσωπο, πελάτη, συνεργάτη, να κάνεις κάτι τελείως διαφορετικό πάνω του, που θα καλύψει τις ανάγκες της εκάστοτε περίστασης.


 Αυτή για μένα είναι και η μαγεία του sur mesure και ότι καλούμαι κάθε φορά να κάνω κάτι μοναδικό για κάποιον άνθρωπο.


H Ελληνίδα προχώρησε στο ντύσιμο της;

 Το να δούμε μια εμφάνιση μιας celebrity, ξένης ή μη και να προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο, δε λειτουργεί, γιατί είναι τελείως διαφορετικά τα μέτρα και τα σταθμά.

Δε μένω μόνο στο ντύσιμο, αλλά αυτό θα μπορούσε να ήταν από το χρώμα των μαλλιών τους, από τα παπούτσια τους, τα αξεσουάρ τους, σε όλες τις εκφάνσεις μιας γυναικείας εμφάνισης συνέβαινε.


Βλέπω με χαρά τα τελευταία χρόνια
, ότι η Ελληνίδα τολμάει, πειραματίζεται, πρωτοτυπεί, δοκιμάζει και βρίσκει εν κατακλείδι το στυλ της, το οποίο εννοείται πως για κάθε γυναίκα είναι πολύ συγκεκριμένο και ειδικό πράγμα, μοναδικό, όπως μοναδική είναι και η ίδια, όπως μοναδικός είναι και ο χαρακτήρας της.

Και γιά την Ελληνική μόδα τι λέει ο νέος  αγαπημένος σχεδιαστής μόδας

Θα έπρεπε να υπάρχει ένας κρατικός φορέας για να βοηθήσει όλους τους σχεδιαστές είτε είναι ρούχων, είτε κοσμημάτων, είτε παπουτσιών. Λείπει η συσπείρωση.

 Το να υπάρξει ένας φορέας που θα ενώσει όλες αυτές τις φωνές των Ελλήνων σχεδιαστών και θα τις προωθήσει προς τα έξω.


Το να καλείσαι και να σχεδιάζεις και να κάνεις το marketing του εαυτού σου και του brand σου, την προώθησή του, την εικόνα του, τα social media του, όλα αυτά. Είναι one man show όλο το πράγμα - κάνει ένας άνθρωπος τα πάντα. Συνεργασίες, επίσης. Θεωρώ πως και σαν λέξη είναι το κλειδί για να προχωρήσουν τα πράγματα, για να υπάρχει μέλλον στο οτιδήποτε, όχι μόνο στη μόδα.


Τις δημιουργίες του μπορείτε να βρείτε στο showroom του στην οδό Κανάρη 23, στο Κολωνάκι, αλλά και στη σελίδα του στο Facebook.

Φωτογραφίες: Σπύρος Κανατάς

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ