Η Τουρκία απαντάει στη Ρωσία και στέλνει 20 τανκ στα σύνορα με Συρία

Bλέπουν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες που απεικονίζουν τρένα να μεταφέρουν τουρικά άρματα μάχης στα συροτουρκικά σύνορα. Στρατιωτικές πηγές από την Τουρκία ανέφεραν ότι 20 τανκς μεταφέρθηκαν με τρένα στα νοτιοδυτικά σύνορα με τη Συρία.

Σύμφωνα με την mirror.co.uk υποστηρίζουν ότι 18 τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη εστάλησαν στην περιοχή για περιπολίες στα σύνορα.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε αξιωματούχος του τουρκικού στρατού στο πρακτορείο Ανατολή, «συνοδευόμενα από την αστυνομία και ισχυρές δυνάμεις, 20 άρματα μάχης εστάλησαν με τρένα από τις δυτικές επαρχίες της Τουρκίας στο Γκαζιαντέπ, στα νότια της χώρας, και μετά πήραν θέση στα σύνορα με τη Συρία».

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο τουρκικός στρατός κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος κοντά στα σύνορα με τη Συρία, γεγονός που οδήγησε σε κρίση τις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας.

Χθες, ως απάντηση, η Ρωσία εξαπέλυσε βομβαρδισμούς κατά Σύρων ανταρτών, κοντά στην περιοχή που καταρρίφθηκε το αεροσκάφος της από τους Τούρκους. Οι επιθέσεις έγιναν με πυραύλους από ρωσικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο, αλλά και από μαχητικά αεροσκάφη.  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ