7 μαγαζιά για να γιορτάσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών - Ραντεβού με την αμερικάνικη παράδοση

Μπείτε στο κλίμα της Ημέρας των Ευχαριστιών με επτά υπέροχους γευστικούς προορισμούς. 

Είτε είσαι αμερικανό-θρεμμένος, είτε θέλεις να δοκιμάσεις εκείνη την ψητή γαλοπούλα με την κράνμπερι σος που στις τηλεοπτικές σειρές φαίνεται πολύ λαχταριστή,, το athinorama.gr σου προτείνει 7 μέρη όπου μπορείς να δώσεις απόψε ραντεβού με την αμερικάνικη παράδοση.

 «Νice ‘n’ Easy» 
Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι /  Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά


Στο ειδικό για την ημέρα set menu (€ 27 το άτομο ) που θα σερβίρεται τόσο στο Κολωνάκι όσο και στην Κηφισιά φιγουράρουν βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με τραγανό προσούτο, ψητή γαλοπούλα με πουρέ γλυκοπατάτας, λαχανάκια Βρυξελλών με τραγανό μπέικον, γέμιση από κάστανα και κράνα σε σάλτσα ψητού και μηλόπιτα με παγωτό. Εκτός αυτού όμως, κατόπιν παραγγελίας, μπορείτε να χαρείτε με την παρέα σας ή την οικογένειά σας ένα γεύμα με ολόκληρη γαλοπούλα, την οποία, ακολουθώντας την πιο «σπιτική» παράδοση θα την κόψετε μόνοι σας.

«Mama Roux South» 
Λαζαράκη 26, Γλυφάδα


Στο εστιατόριο της Γλυφάδας τηρούν το έθιμο με μια καπνιστή Low & Slow γαλοπούλα η οποία θα έχει περάσει έξι ώρες στο smoker τους και η οποία θα εμφανιστεί πλαισιωμένη με σος κράνμπερι, πουρέ πατάτας με άρωμα μαύρης τρούφας, καρότα και χόρτα γλασέ. Μαζί της, στο μενού της ημέρας, θα βρίσκονται σαλάτα με ψητή κολοκύθα, baby σπανάκι, ξινομυζήθρα, ρόδι, σχοινόπρασο και ψητά φουντούκια, και για το τέλος, pecan pie με παγωτό μπανάνα. Το μενού κοστίζει € 25 το άτομο και με κρασί/κοκτέιλς € 37 το άτομο.
  
«Chefi the restaurant» 
Περικλέους 31, Χαλάνδρι


Πνεύμα αμερικάνικου Thanksgiving διαπνέει και το μενού του εστιατορίου του Χαλανδρίου (€ 30 το άτομο ): βελουτέ κολοκύθας, με τζίντζερ και πορτοκάλι, πατατοσαλάτα με καλαμπόκι, σταφύλια, ρόδι και jamon Iberico, ψητή γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα, σταφίδες και κάσιους με σος κράνμπερι, γλυκοπατάτα, μαρμελάδα κρεμμυδιού και λαχανικά, αλλά και μηλόπιτα με παγωτό βανίλια και σος καραμέλα.
  
«Βυζαντινό» 
Ξεν. «Hilton», Βασ. Σοφίας 46, Ιλίσια


Η ευγνωμοσύνη για τα καλά της χρονιάς, κατά την αμερικάνικη συνήθεια, εκφράζεται στο εστιατόριο του «Hilton», την Πέμπτη 26/11, όπως κάθε χρόνο, πάνω από πλούσιο μπουφέ με σαλάτες, θαλασσινά, χοιρινό καρέ, αρνίσια παϊδάκια, μοσχαρίσιο φιλέτο και πολλά ακόμη, με την ψητή γαλοπούλα στο επίκεντρο, μαριναρισμένη με εσπεριδοειδή και σιρόπι σφενδάμου. Κλασικοί της συνοδοί, gravy, σάλτσα κράνμπερι, καραμελωμένες γλυκοπατάτες… Και μετά, άπειρα γλυκά, ανάμεσα στα οποία και οι απαραίτητες pumpkin pies και μηλόπιτες.
 
«La Suite Lounge» 
Ξεν. «St. George Lycabettus», Κλεομένους 2, Κολωνάκι


Για την Πέμπτη 26/11 το εστιατόριο του «St. George Lycabettus» έχει στο πρόγραμμα γεύσεις άμεσα συνδεδεμένες με την αμερικάνικη γιορτή των Ευχαριστιών. Στο μενού (€ 34 το άτομο με κρασί ) θα συναντήσετε κολοκυθόσουπα με ξινόκρεμα, φρέσκα πράσινα σαλατικά με καλαμπόκι και βινεγκρέτ μπαλσάμικο, ψητή γαλοπούλα με γέμιση, πατάτες, μπρόκολο, σάλτσα κράνμπερι και gravy, και μηλόπιτα με παγωτό.
 
 «Ιt» 
Σκουφά 29, Κολωνάκι


Στο cosy σποτ της Σκουφά είτε μεσημέρι είτε βράδυ μπορείτε να διαλέξετε κάποια από τα πιάτα που φτιάχνει η κουζίνα για όσους θέλουν να πουν τα «ευχαριστώ» τους. Οι έξτρα επιλογές της ημέρας είναι σούπα γλυκοπατάτας με ξίγαλο, κόλιανδρο και προσούτο, σιγοψημένη πατάτα με τσένταρ, μπέικον, φρέσκο θυμάρι και ξινόκρεμα, πράσινη σαλάτα με φιλέτο γαλοπούλας, φιλέτο γαλοπούλας με γέμιση, πουρέ γλυκοπατάτας και μύρτιλα, και τσιζκέικ κολοκύθας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ