Η ρωσική αρκούδα «πήρε το όπλο της» - Παγώνει ο τουρκικός αγωγός μετά την κατάρρευση του μαχητικού

Ο Alexey Ulyukaev, Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η πρόταση δημιουργίας του τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου συμπεριλαμβάνεται στα οικονομικά μέτρα κατά της Τουρκίας που θα εφαρμόσει η Ρωσία μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού.

«Αυτό το πρόγραμμα δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα», ανέφερ χαρακτηριστικά ο υπουργός. Ακόμα, στα μέτρα της Ρωσίας είναι πιθανό να συμπεριληφθεί και η δημιουργία του πυρηνικού εργοστασίου στην πόλη Akkuyu.

Οικονομικά αντίποινα της Ρωσίας στην Άγκυρα

Σύμφωνα με το θέμα του Huffingtonpost, o πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του παγώματος ορισμένων κοινών επενδυτικών σχεδίων με την Τουρκία, ως αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου από την Τουρκία.

Στο πλαίσιο αυτό προφανώς το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας ανακάλυψε αίφνης πως σημαντικός όγκος των αγροτικών προϊόντων που εισάγονται από την Τουρκία δεν τηρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές και θα πρέπει να «κοπούν» ενώ σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο κ.Μεντβέντεφ ανέφερε πως τα μέτρα θα περιλαμβάνουν και περιορισμούς στις εισαγωγές τροφίμων από την Τουρκία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ