Αθηναϊκή Λέσχη: Ανοίγει το κλειστό κλαμπ - Ποια είναι τα νέα μέλη & τα προνόμια

Τριάντα νέα μέλη προστέθηκαν αυτή την εβδομάδα στους εκλεκτούς του πιο ιστορικού κλειστού κλαμπ της πρωτεύουσας, της Αθηναϊκής Λέσχης, που μετράει 140 χρόνια ζωής, καθώς ιδρύθηκε το 1875. Από τότε μέχρι σήμερα στις επιβλητικές αίθουσές του έχουν φιλοξενηθεί γαλαζοαίματοι, πρωθυπουργοί, βιομήχανοι και άλλα γνωστά πρόσωπα του δημόσιου βίου

Ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης, γόνος της οικογένειας του πρώην υπουργού και επιφανούς στελέχους της Ν.Δ., Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, και αδελφός του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος, ο γνωστός εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος, αλλά και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Κόκκαλης είναι μόνο μερικοί από όσους μπήκαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας που έγινε την Τετάρτη, στο κτίριο της οδού Πανεπιστημίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι ανάμεσα στους προτείνοντες τα νέα μέλη είναι και ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, που αντικατέστησε την Ντόρα Μπακογιάννη στο υπόλοιπο της θητείας της, Θεόδωρος Μπεχράκης.

Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Ξενάκης εξασφάλισαν και παρουσιάζουν ολόκληρο το «ψηφοδέλτιο εκλογής νέων μελών της Αθηναϊκής Λέσχης κατά την 18η Νοεμβρίου 2015», όπου αναφέρονται όλα τα πρόσωπα που έθεσαν υποψηφιότητα και όσοι τους πρότειναν, καθώς, σύμφωνα με το Καταστατικό, για να γίνει κάποιος μέλος πρέπει να έχει προταθεί από τουλάχιστον δύο νυν μέλη, που να έχουν θητεία μια πλήρη πενταετία. Επειτα η υποψηφιότητα εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και στη συνέχεια τίθεται στην κρίση όλων των μελών, που είναι περίπου 1.000.

Τα νέα μέλη οφείλουν να καταβάλουν το ποσό των 1.500 ευρώ για την εγγραφή τους, ενώ η ετήσια συνδρομή είναι περίπου 750 ευρώ. Ανάμεσα στα προνόμια που απολαμβάνουν είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιούν από το... κουρείο και το γυμναστήριο έως το αναγνωστήριο εφημερίδων και τις αίθουσες μπιλιάρδου και μπριτζ της Λέσχης. Παράλληλα, μπορούν να απολαμβάνουν το γεύμα ή το δείπνο τους στο φημισμένο εστιατόριο στον 8ο όροφο του κτιρίου της Πανεπιστημίου, το οποίο ανοίγει από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα και από τις 8.30 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα. Στο εστιατόριο, που είναι και ο μοναδικός χώρος όπου έχουν πρόσβαση οι... γυναίκες, μπορούν να προσκαλούν φίλους, πληρώνοντας φυσικά τον λογαριασμό σε τιμές πολύ λογικές για την εποχή, για τη διακριτική πολυτέλεια του χώρου, αλλά και με δεδομένο ότι, κατά τεκμήριο, πρόκειται για εύπορα πρόσωπα της αθηναϊκής κοινωνίας. Επίσης, τα μέλη της Λέσχης έχουν στη διάθεσή τους τη βιβλιοθήκη του κλαμπ, που διαθέτει εξαιρετικά σπάνιες εκδόσεις. Συνολικά, περισσότερα από 15.000 βιβλία υπάρχουν στη Βιβλιοθήκη, κάποια από τα οποία μετρούν πάνω από έναν αιώνα ζωής...

Ο πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης, Κυριάκος Κουκουλομμάτης, απόστρατος ανώτερος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, που είναι από τα πιο παλιά μέλη, φροντίζει νυχθημερόν ώστε να διατηρείται η παράδοση του κλαμπ, καθώς, όπως ο ίδιος αναφέρει στο μήνυμά του: «Φιλοδοξία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η διαχρονική διασφάλιση της εξελικτικής πορείας του ευγενούς και ιστορικού σωματείου μας». Το... καμάρι της Αθηναϊκής Λέσχης, της οποίας μέλος είναι και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, προσωπικός φίλος του κ. Κουκουλομμάτη, είναι το Τμήμα Ξιφασκίας, το οποίο έβγαλε στο παρελθόν και συνεχίζει να βγάζει Ολυμπιονίκες. Στον 5ο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται η Λέσχη η ομάδα ξιφασκίας προπονείται συστηματικά από διακεκριμένους γυμναστές. Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος ήταν ένας από τους αθλητές της ξιφασκίας, ενώ η αίθουσα τροπαίων είναι γεμάτη από αναμνηστικά κύπελλα και μετάλλια των διακρίσεων των πολυνικών αθλητών της Λέσχης. Οι εγγραφές που έγιναν αυτή την εβδομάδα είναι οι τελευταίες για το 2015, καθώς η διαδικασία επαναλαμβάνεται συνήθως δις ετησίως, αφού στο Καταστατικό αναφέρεται ρητά πως ο αριθμός των μελών δεν μπορεί να ξεπερνά τα 1.000.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ