Αρχιτεκτονική μαγεία από τις 10 πιο ρομαντικές & μαγευτικές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης

Αψίδες και καμάρες, γοτθικοί πύργοι και αναγεννησιακοί πυργίσκοι που υψώνονται να φτάσουν τον ουρανό, μεσαιωνικά τείχη και παλάτια μαγίστρων. 

Οι «παλιές πόλεις» των παλιών πόλεων μιας ηπείρου που τη λέμε γηραιά είναι από μόνες τους λόγος να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια. Πού αλλού θα έχεις δώρο με αυτά κι ένα ταξίδι στον χρόνο;

της Ηρώς Κουνάδη

Η Μπριζ του Βελγίου και του κινηματογράφου

Λίγες πόλεις στον κόσμο είχαν την τιμή να πρωταγωνιστήσουν στη δική τους ταινία. Κι η βέλγικη Μπριζ την άξιζε με το παραπάνω.


Το ιστορικό κέντρο της πόλης, ανακηρυγμένο ολόκληρο Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, χρονολογείται από τον 1ο π.Χ. αιώνα, αλλά έζησε τις χρυσές εποχές του από τον 12ο ως τον 15ο αιώνα.

Η Πράγα και οι πύργοι της

Η πόλη των χιλίων πύργων, και αγαπημένος προορισμός χιλίων ταξιδιωτικών οδηγών, δεν θα μπορούσε να μην έχει μια φαντασμαγορική μεσαιωνική γειτονιά. Για την ακρίβεια, έχει τέσσερις μεσαιωνικές γειτονιές: την «παλιά πόλη», τη «νέα πόλη», την εβραϊκή συνοικία και την μικρή γειτονιά, κάτω από το Κάστρο της.

Το σύνολο του ιστορικού κέντρου, που συναποτελούν αυτές οι τέσσερις γειτονιές μαζί, στολίζει τον κατάλογο τον Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1992.

Το Ντουμπρόβνικ των δαλματικών ακτών

Η ονειρική παλιά πόλη στα παράλια της Κροατίας, που υποδύθηκε το πανέμορφο πλην απατηλό King’s Landing στο Game of Thrones είναι το νέο λατρεμένο παιδί των ταξιδιωτικών περιοδικών –και όχι άδικα.


Η πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ραγκούσα, στις δαλματικές ακτές, έζησε τους χρυσούς αιώνες της από το 1358 ως το 1808, πλουτίζοντας από τη ναυτιλία και αναπτύσσοντας εξαιρετική διπλωματία.

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ -  in2life.gr

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ