"Θα σε κάνω βασίλισσα…λέγετε παρακαλώ;" το νέο bar του δημιουργού του θρυλικού "Αριστερά - Δεξιά"

Ο Δημήτρης Λίτινας –μετά το θρυλικό Αριστερά-Δεξιά- επιστρέφει με ένα πολύ ενδιαφέρον project, συνεργαζόμενος μάλιστα και πάλι με τον Kirios Criton και υπογράφουν ένα από τα πιο conceptual bar της πόλης.

Η Νάντια, η γυναίκα του Δημήτρη, κόλλησε με την φράση «Θα σε κάνω βασίλισσα, λέγετε παρακαλώ;» και έτσι όταν το όνομα που εμπνεύστηκε ο Kirios Criton έμεινε ελεύθερο (μια ιδέα του που δεν υλοποιήθηκε), το νέο wine-bar βαφτίστηκε ακριβώς έτσι! Κάθε βράδυ μάλιστα κάποιος από το μαγαζί θα είναι η «βασίλισσα» του μαγαζιού.

Οι ιδέες είναι πολλές, οι πρωτοτυπίες διάφορες… δεν θα περίμενε κανείς και τίποτα λιγότερο από τον Δημήτρη Λίτινα ή τον Kirios Criton όμως για μένα η ουσία δεν κρύβεται στις ιδέες, το έξυπνο concept ή το απρόσμενο και χιουμοριστικό όνομα. Η ουσία είναι –και φανταζόμαστε ότι θα φανεί- στο «προϊόν» του μαγαζιού. Η ουσία είναι ότι ο Λίτινας γνωρίζει σε βάθος το κρασί και το ποτό και γνωρίζει πώς να στήσει ένα μαγαζί στο οποίο να χαίρεται να περνά κανείς την ώρα του.

Το «Θα σε κάνω Βασίλισσα» άνοιξε την Παρασκευή και 13! Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που είχαν προετοιμαστεί για την επιτυχία του, πριν ακόμα τα επίσημα εγκαίνιά του, και σηκώνουν τον πήχη των προσδοκιών ψηλά. Ο ατμοσφαιρικός χώρος, με αυτή την απίθανη ξύλινη οροφή του 1930 είναι ένα από αυτά. Η λίστα των κρασιών και των ποτών με τις ανακαλύψεις και την εξαιρετικά προσεκτική τιμολόγηση είναι ένα άλλο. Τα καλοδιαλεγμένα τυριά και αλλαντικά, το απλό καλοφτιαγμένο –φαντάζομαι- φαγητό είναι ένα ακόμη. Οι μουσικές –άλλο ένα πάθος του Δημήτρη Λίτινα- και τα happenings είναι επίσης σημαντικά. Αυτό που όμως πρέπει να περιμένετε με αδημονία είναι η αξιοποίηση της εκπληκτικής κάβας του «Αριστερά-Δεξιά». Για όσους δεν γνωρίζουν, σας θυμίζουμε ότι μιλάμε για το εστιατόριο με την καλύτερη λίστα κρασιών ever …μια λίστα γεμάτη διαμάντια από τη δεκαετία του ’90 που θα βγαίνουν σιγά-σιγά εδώ. Και αυτό, πέρα από ότι άλλο, είναι λόγος επίσκεψης!

Πηγή: fnl-guide.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ