H Airbus θα μας “επιβιβάζει” έξω από το αεροπλάνο & θα μας “κολλάει” σαν βαλίτσα μέσα - Το μέλλον του “αέρα”

H νέα τρελή ιδέα της Airbus που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύατε μέχρι σήμερα! 

Υπάρχουν αυτοί που τρέμουν στη σκέψη ενός ταξιδιού με αεροπλάνο. Και εκείνοι που βαριούνται τρομερά τη διαδικασία που πρέπει να περάσουν μέχρι να επιβιβαστούν σε αυτό.

Η Airbus έχει μία τρελή ιδέα για να αντιμετωπίσει το τελευταίο. Πρόκειται για μία πατέντα, όπως αναφέρει το Wired και το Business Insider, που θα επισπεύδει τη διαδικασία, αλλάζοντας όσα ξέρουμε για την επιβίβαση σε αεροσκάφος. Σήμερα, οι επιβάτες περιμένουν να μπουν, κάνοντας ουρές, για αρκετή ώρα.

Το πλάνο της Airbus για να το αλλάξει αυτό απαιτεί ριζοσπαστικές αλλαγές στο σχεδιασμό των αεροπλάνων, αφού προτείνει να αποσπάται ολόκληρη η καμπίνα επιβατών.

Μόλις θα έχει «φορτωθεί» θα μεταφέρεται σε ειδικό χώρο, για να μπουν σε αυτή οι ταξιδιώτες. Στη συνέχεια, η καμπίνα θα «κατεβαίνει» σαν ένα κοντέινερ και το αεροπλάνο θα είναι έτοιμο να ταξιδέψει.

Ετσι θα μπορούσε να μειωθεί ο χρόνος επιβίβασης, ενώ κάτι τέτοιο θα επέτρεπε στα αεροπλάνα να κάνουν περισσότερες πτήσεις και βέβαια θα έφερνε επιπλέον έσοδα στις αεροπορικές εταιρείες.


Και αυτό γιατί μόλις η καμπίνα επιβατών θα αφαιρείται, ένα αεροπλάνο θα μπορούσε να είναι έτοιμο για την επόμενη πτήση, χωρίς να είναι απαραίτητη η αναμονή για καθαρισμό, ή εκφόρτωση αποσκευών.

Βέβαια, όλο αυτό ανήκει στο μακρινό μέλλον, καθώς αυτό το πλάνο απαιτεί μεγάλες αλλαγές όχι μόνο στο σχεδιασμό των αεροσκαφών αλλά και σε εκείνον των αεροδρομίων.Μέχρι τότε, δείτε τα σχέδια της εταιρείας κατασκεύης αεροπλανών για τα αεροπλάνα του 2050, στο παρακάτω βίντεο: 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ