Στουρνάρας- Κατσέλη χτυπάνε το καμπανάκι: Πολιτικοί αρχηγοί βρείτε τα γιατί πατώνουμε 

Ενόψει της έκθεσης νομισματικής πολιτικής της ΤτΕ που θα δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο Γιάννης Στουρνάρας σε δήλωση του στο Mega υπαινίσσεται οτι  αν δεν θα υπάρχει «επόμενη ημέρα» αν δεν τα βρούν οι πολιτικοί και δεν συναινέσουν μετά το διάσκο της σύσκεψης στο Μαξίμου 

 

Η αποκλειστική δήλωση στο Mega του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα έχει ως εξής: «Με την ψήφιση της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή, έχει καταγραφεί υψηλός βαθμός συναίνεσης. Αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση και η συναίνεση αυτή δεν πρέπει να διαρραγεί. 
Αντιθέτως, πρέπει να διατηρηθεί ούτως ώστε να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα, να στηριχθεί η οριστική έξοδος από την κρίση και ανοίξει ο δρόμος προς την ανάπτυξη».

Τι είχε επισημάνει η Λούκα Κατσέλη 

  Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Λούκα Κατσέλη, απευθυνόμενη στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής που ενέκρινε την ΑΜΚ της τράπεζας τόνισε :  "Η τύχη του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη όχι μόνο με τις οικονομικές συνθήκες, αλλά και με την ποιότητα διακυβέρνησης και την ασφάλεια που εγγυάται το πολιτικό σύστημα"

Η έγκαιρη ανακεφαλαιοποίηση αποσόβησε τον κίνδυνο να "κουρευτούν" οι καταθέσεις, ωστόσο η κατάσταση παραμένει εύθραυστη υπό συνθήκες μη "συμπαγούς" πολιτικής  κατεύθυνσης την οποία απαιτούν οι δύσκολες συγκυρίες εντός και εκτός , σημειώνουν στα reports τους οι βασικές τράπεζες 

Κοινή παραδοχή στα ενημερωτικά δελτία των τραπεζών για τις αυξήσεις του μετοχικού τους κεφαλαίου ότι  παραμένουν ευάλωτες στις διαταραχές και στη μεταβλητότητα των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών αγορών. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζών οι  διακυμάνσεις και η αστάθεια των αγορών, έχουν επιφέρει και θα μπορούσαν να συνεχίσουν να επιφέρουν σημαντικές ζημιές στις εμπορικές και επενδυτικές δραστηριότητες των τραπεζικών ομίλων με αποτέλεσμα αυτοί να μην μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τους μεσοπρόθεσμους στόχους τους. 

Η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για την ανάκαμψη και εξυγίανση τραπεζών μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετες απαιτήσεις, τη στιγμή που οι τράπεζες παραμένουν εκτεθειμένες σε κίνδυνο πιστωτικό  , αγοράς,  ρευστότητας, λειτουργικό  και ασφαλιστικό κίνδυνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ