Φλαμπουράρης: Κανένα θέμα με την κυβερνητική πλειοψηφία, η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας - Βίντεο

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης επισήμανε πως "Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται σε αυτά για τα οποία την ψήφισε ο ελληνικός λαός παρά τις τρομακτικές δυσκολίες και τα προβλήματα που κληρονόμησε από το παρελθόν".

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο μελλοντικών συνεργασιών, διευκρινίζοντας όμως παράλληλα ότι ο ίδιος δεν μιλά για "διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας". "Δεν θα υπάρξει πρόβλημα για οποιοδήποτε θέμα (έλθει προς ψήφιση) στην Βουλή" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φλαμπουράρης δεν παρέλειψε να εκφράσει την απογοήτευσή του για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών από τα άλλα κόμματα, και τόνισε ότι "δεν ήταν πρόθεση του Πρωθυπουργού ή της κυβέρνησης να παγιδεύσει κανέναν", ενώ πρόσθεσε ότι "ο λαός καταλαβαίνει τα αδιέξοδα των κομμάτων της αντιπολίτευσης".

Ο υπουργός Επικρατείας, σύμφωνα με την Αυγή, είπε ότι διάλογος με την ΝΔ μπορεί να διεξαχθεί μόνο επί των εθνικών θεμάτων. Επιπλέον ανέφερε ότι θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, και οτι ο κ. Λεβέντης δεν "θέλει να μπει στην κυβέρνηση, θέλει να στηρίξει, και αυτό είναι πολύ θετικό" και πρόσθεσε ότι απο τα "9 σημεία" που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, τα "4-5 μπορεί να γίνουν αποδεκτά". Πρόσθεσε όμως, ότι ο κ. Λεβέντης κάνει λάθος όταν μιλά για 11 διαρροές βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε ό,τι αφορά την ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων. Όπως είπε διάλογος συνεργασίας θα μπορούσε να συμβεί με την Ένωση Κεντρώων, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, αφήνοντας εκτός την ακροδεξιά και τη ΝΔ χαρακτηρίζοντάς την «κλασικό νεοφιλελεύθερο κόμμα».

Τέλος, ο Αλέκος Φλαμπουράρης κατήγγειλε ως απαράδεκτο να συνεχίζεται η προσπάθεια σπίλωσης και του ιδίου και του ΣΥΡΙΖΑ επειδή πριν γίνει υπουργός υπήρξε επιχειρηματίας αναφερόμενος τόσο στα δημοσιεύματα όσο και στην εμπρηστική επίθεση εναντίον του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ