Άγγελος Τζωρτζίνης: Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες του Έλληνα που βράβευσε το Time ως τον καλύτερο φωτογράφο της χρονιάς

Για «εγκάρδια δουλειά του στην καταγραφή της ανταπόκρισης της χώρας του σε δύο πρωτοφανείς κρίσεις» κάνει λόγο το περιοδικό Time στο αφιέρωμα του στον Άγγελο Τζωρτζίνη, ο οποίος μας κάνει περήφανους με τις διακρίσεις του καθώς επελέγη από το περιοδικό για το βραβείο Best Wire Photographer για το 2015.

Ο Άγγελος Τζωρτζίνης γεννήθηκε στο Αιγάλεω το 1984 και σπούδασε στο Leica Academy of Creative Photography στην Αθήνα. «Στόχος μου δεν είναι να προβάλω τον εαυτό μου. Θέλω να βλέπουν οι άνθρωποι τις φωτογραφίες μου και να καταλαβαίνουν τι σημαίνουν για μένα» αναφέρει χαρακτηριστικά για τη δουλειά του στο περιοδικό Time.

Οι συνεργασίες που έχει κάνει ο Άγγελος αποδεικνύουν την εκπληκτική δουλειά του. Το 2007 συνεργάστηκε με το AFP και δούλευε σε προσωπικά πρότζεκτ στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Τουρκία και την Ελλάδα, όπως και σε θέματα για τους New York Times. Τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

«Με ενδιαφέρει γιατί και εγώ είμαι ένα κομμάτι της. Ζω εδώ, νιώθω καθημερινά τα προβλήματα. Είμαι μπερδεμένος, είμαι προβληματισμένος λόγω της κρίσης και προσπαθώ να βρω απαντήσεις σε όσα συμβαίνουν μέσα από τις φωτογραφίες μου» επισημαίνει ο ίδιος στο περιοδικό.

Με τον φακό του καταγράφει την προσφυγική κρίση των τελευταίων μηνών και το ταξίδι των προσφύγων. «Όλο αυτό μου θυμίζει την παιδική μου ηλικία καθώς μεγάλωσα σε μία γειτονιά με πολλούς μετανάστες. Παίζαμε μαζί, ζούσαμε όλοι μαζί αλλά πάντα σκεφτόμουν πως ήρθαν στην χώρα μας και αν άφησαν πίσω τις οικογένειές τους. Δεν θέλω να είμαι ένας ακόμη μάρτυρας αυτής της κατάστασης. Προσπαθώ να κρατάω τις αποστάσεις που πρέπει, να δείχνω πράγματα που δεν βλέπουν οι άνθρωποι με την πρώτη ματιά. Θέλω να βγάζω φωτογραφίες που θέτουν ερωτήματα για το μέλλον αυτών των ανθρώπων».

Δείτε όλες τις φωτογραφίες του καλλιτέχνης εδώ

Σχετικό άρθρο: Very Good News: Tο TIME ανακήρυξε τον Άγγελο Τζωρτζίνη "Φωτογράφο πρακτορείου της χρονιάς"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ