Τελικά δεν υπάρχει ανδρικός και γυναικείος εγκέφαλος υποστηρίζει νέα έρευνα Πανεπιστημιακών από το Ισραήλ

Παρά τη διαδεδομένη  άποψη που υποστηρίζει το αντίθετο οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, βρίσκουν ότι δεν υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ θηλυκού και αρσενικού εγκεφάλου. 
 

Οι επιστήμονες ανέλυσαν μαγνητικές τομογραφίες από 1400 εγκεφάλους γυναικών και ανδρών (μελέτησαν χαρακτηριστικά όπως η ποσότητα της φαιάς ουσίας ή οι συνάψεις των νευρώνων) και βρήκαν ότι αν και ορισμένα χαρακτηριστικά είναι πιο συνηθισμένα στο ένα ή το άλλο φύλο αντίστοιχα, ο κάθε εγκέφαλος συνιστά ένα μοναδικό "μωσαϊκό" τόσο αυτών των χαρακτηριστικών όσο και άλλων που παρατηρούνται κοινά τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.
Η γενική ιδέα είναι ότι δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε έναν εγκέφαλο ως αρσενικό ή θηλυκό αλλά ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον κάθε άνθρωπο, και τον εγκέφαλό του ως μία μοναδική περίπτωση.

Άλλοι επιστήμονες βέβαια τόνισαν ότι γνωρίζαμε ήδη ότι υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το φύλο αλλά η μοναδικότητα του κάθε εγκεφάλου υπερτερεί του αν πρόκειται για γυναικείο ή αρσενικό εγκέφαλο.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πολλά να μελετηθούν και να διερευνηθούν καθώς για παράδειγμα είναι γνωστό ότι κάποιες νευρολογικές και ψυχικές ασθένειες είναι πιο συχνές σε άνδρες ή σε γυναίκες, κατά περίπτωση και δεν γνωρίζουμε γιατί συμβαίνει αυτό. Αυτό είναι ένα πεδίο που οι επιστήμονες μελετούν ελπίζοντας να δημιουργήσουν πιο στοχευμένες και αποτελεσματικές θεραπείες και φάρμακα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ