Τα λάθη που κάνουν ακόμα και οι διάσημες σταρ του Hollywood στο μακιγιάζ

Τα πρωινά που τρέχεις πανικόβλητη να ετοιμαστείς για το γραφείο -ναι, είναι εκείνες οι μέρες που το ξυπνητήρι δεν έχει χτυπήσει- βάφεσαι σχεδόν στα τυφλά κι έτσι την ώρα που φτάνεις στη δουλειά, η αγαπημένη σου συνάδελφος σου επισημαίνει πως τα μάγουλά σου είναι λίγο πιο κόκκινα απ’ ότι θα έπρεπε.

Κοιτάζεσαι επί τόπου στον καθρέφτη και συνειδητοποιείς πως το παράκανες με το ρουζ, γιατί εκείνη τη στιγμή που χρησιμοποιούσες το πινέλο σου είχες εκατό πράγματα στο μυαλό σου.

Η αλήθεια είναι πως έχεις πάθει το ίδιο και με το make up σου, αλλά και με το bronzer σου, όχι γιατί βιαζόσουν, αλλά γιατί μερικά προϊόντα μακιγιάζ μας δυσκολεύουν λίγο παραπάνω από μερικά αλλά. Φυσικά, δεν το παθαίνεις μόνο εσύ, καθώς πολλές celebrities έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς σε events, κόκκινα χαλιά ή πρεμιέρες ταινιών με λάθος μακιγιάζ, που έχει επισκιάσει την εμφάνισή τους.

Ποια είναι, λοιπόν, τα πιο συνηθισμένα beauty λάθη που κάνουμε;

1. Προσοχή στη διάφανη πούδρα!

Σε κανονικό φωτισμό με μια διάφανη πούδρα, η επιδερμίδα σου θα δείχνει υπέροχη, αλλά για να σιγουρευτείς πως έχεις απλώσει καλά το προϊόν, μπορείς να δοκιμάσεις να βγάλεις μία φωτογραφία με φλας. Το συγκεκριμένο φως θα σε βοηθήσει να καταλάβεις, αν έχεις εφαρμόσει σωστά την πούδρα σου ή πρέπει να κάνεις μερικές αλλαγές.

2. Φρόντισε το concealer σου να έχει τη σωστή απόχρωση.

Αν είναι πιο ανοιχτόχρωμο απ’ ότι πρέπει, τότε θα βρεθείς με δύο λευκούς κύκλους κάτω από τα μάτια σου. Διάλεξε την κατάλληλη απόχρωση, ώστε να δημιουργήσεις ένα φυσικό αποτέλεσμα.

3. Μην το παρακάνεις με το ρουζ ή το bronzer.

Καλό είναι να ελέγξεις το ρουζ σου, πριν βγεις από το σπίτι. Αν έχεις πολύ λευκή επιδερμίδα, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις μικρότερη ποσότητα και ένα πιο ανοιχτόχρωμο προϊόν. Φρόντισε να το εφαρμόσεις στα σωστά σημεία.

4. Μη χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα foundation ή πούδρας.

Μπορεί να έχεις πετύχει τη σωστή απόχρωση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορείς να το παρακάνεις με την ποσότητα. Όσο περνάει η ώρα, το πρόσωπό σου μπορεί να αποκτήσει γραμμές ανάλογα με τις εκφράσεις που κάνεις. Καλό είναι, να το ελέγχεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

5. Μην σχεδιάσεις ένα πολύ έντονο περίγραμμα στα χείλη σου.

Ειδικά αν χρησιμοποιείς ένα nude ή ένα ανοιχτόχρωμο κραγιόν για τα χείλη σου, καλό είναι να σχεδιάσεις μία απαλή γραμμή για το περίγραμμα, ώστε να μην κάνει μεγάλη αντίθεση με το χρώμα που θα διαλέξεις.

ΠΗΓΗ: joytv.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ