Πούτιν και Ομπάμα χτυπούν το ISIS & την τρομοκρατία - Σφυροκοπούν ανελέητα τις εγκαταστάσεις πετρελαίου 

 Η Ρωσία άνοιξε τον κύκλο του βομβαρδισμού των εγκαταστάσεων πετρελαίου που εκμεταλλεύεται το Ισλαμικό Κράτος και τώρα οι ΗΠΑ έρχονται να τον συνεχίσουν.

Μια μόλις ημέρα μετά τη συνάντηση Πούτιν – Ομπάμα οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις ξεκίνησαν τον βομβαρδισμό συγκεκριμένων στόχων για να “στραγγαλίσουν” οικονομικά το ISIS.
"Αυτό που βλέπετε τις τελευταίες εβδομάδες είναι μια εντεινόμενη προσέγγιση που δεν αφορά απλώς περισσότερους βομβαρδισμούς, αλλά διαφορετικούς βομβαρδισμούς," είπε ο υποψήφιος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για θέματα ενέργειας Έϊμος Χόχστιν χθες στην επιτροπή εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας. 
Περίπου 43% του εισοδήματος του Ισλαμικού Κράτους από το πετρέλαιο έχει επηρεαστεί από τις επιθέσεις της συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο στρατηγός Τζο Ντάνφορντ, επικεφαλής των επιτελείων άμυνας των ΗΠΑ, σε διαφορετική ομάδα του Κογκρέσου.


Ήταν οι Ρώσοι, αμέσως μετά την κατάρριψη του Su -24 από τα τουρκικά F-16 που ξεκίνησαν να χτυπούν κινητούς στόχους που έχουν να κάνουν με το πετρέλαιο. Οι Τούρκοι τότε είχαν μιλήσει για κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια, όμως η αλήθεια ήταν άλλη. όπως φαίνεται τώρα από τα στοιχεία των Αμερικανών γίνεται βομβαρδισμός πετρελαιοφόρων φορτηγών καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματος από το πετρέλαιο το παίρνει το ΙΚ από τα πρώτα στάδια ανεφοδιασμού.
Η “κοινή γραμμή” Ρώσων και Αμερικανών στην περιοχή και ο διορισμός του Χόχστιν που προτάθηκε από τον ίδιο τον Ομπάμα δείχνει ότι η κατάσταση στην περιοχή αλλάζει. Οι δυο υπερδυνάμεις πήραν επιτέλους απόφαση να τελειώνουν με το Ισλαμικό Κράτος και αυτό ξεκινάει με τον Οικονομικό πόλεμο.
Την ίδια ώρα η Τουρκία βλέπει να χάνει το ρόλο της στην περιοχή, παράλληλα βλέπει τους Ρώσους να κάνουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε περιοχές όπου οι ίδιοι ήθελαν να αποκτήσουν επιρροή. 


Η... απάντηση είναι τουλάχιστον “νευρική”. Μπορεί να δείχνουν στην Ε.Ε. Ότι σταματούν τη ροή μεταναστών προς τα ελληνικά παράλια, όμως δεν χαμηλώνουν την ένταση με την Ελλάδα. 
Έξι τουρκικά μαχητικά πέταξαν για περίπου μισή ώρα πάνω από Ικαρία και Φούρνους προκαλώντας για ακόμη μια φορά. Μάλιστα αυτή τη φορά οι Τούρκοι έδειξαν ιδιαίτερη προκλητικότητα.
Ίσως με αυτόν τον τρόπο επιλέγουν να... τσεκάρουν την ψυχραιμία των Ελλήνων πιλότων όπως έγραψε, πριν το σβήσει απ' τον αγγλόφωνο λογαριασμό στο twitter, στον Αχμετ Νταβούτογλου ο Α. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ