Η Vodafone αναλαμβάνει τις εκλογές της ΝΔ με τον όρο να γίνουν το 2016

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Vodafone δηλώνει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη μόνον αν ο πρώτος γύρος των εκλογών διεξαχθεί μετά τις 19 Δεκεμβρίου. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως χάνεται η έως σήμερα επικρατέστερη ημερομηνία της 13ης Δεκεμβρίου...

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε πως ο πρώτος γύρος θα μπορούσε να διεξαχθεί στις 20/12 και ο δεύτερος γύρος με το νέο έτος, πιθανότατα στις 11 Ιανουαρίου. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας διευκρίνισαν πως αν στη ΝΔ επιμένουν να διεξαχθούν νωρίτερα οι εκλογές (δηλαδή στις 13/12), υπάρχει πιθανότητα 20-25% για αστοχία.

Το δεύτερο σενάριο θέλει τις εκλογές στη ΝΔ να πραγματοποιούνται στις 11 Ιανουαρίου 2016, με επαναληπτική ημερομηνία μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Ιανουαρίου.


Σημειώνεται ότι μέχρι αργά χθες τη νύχτα καμία εταιρεία δεν αναλαμβάνε την ευθύνη της συνεργασίας με τη ΝΔ και αυτός ήταν και ο λόγος που αναβλήθηκε και η χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Διαφωνούν και πάλι οι υποψήφιοι
Μπορεί στα στρατόπεδα των 4 υποψηφίων να μην έχει φτάσει επισήμως η επιστολή από την εταιρεία, ωστόσο στο άκουσμα και μόνο πως οι «γαλάζιες» κάλπες μπορεί να μη στηθούν στις 13 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν ξανά οι διαφωνίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα ζητούν να εξεταστούν οι προτάσεις των εταιρειών που δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών στις 13/12. Μάλιστα από το περιβάλλον του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ξεκαθαρίζουν πως θέλουν οι εκλογές να γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου και όχι αργότερα. 

Από το στρατόπεδο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη επικρατή σιγή και μάλιστα πολλοί αναρωτιούνται αν ο εκπρόσωπός του, Θόδωρος Αμπατζόγλου, θα πάει στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν πως πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά όλες οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από εταιρείες. Η τελική επιλογή θα πρέπει να συνδυάζει δύο πράγματα: τη δέσμευση για ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και φυσικά να είναι η καλύτερη οικονομικά προσφορά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ