Γάλλος πρώην υπουργός ξεγέννησε έγκυο μέσα στο αεροπλάνο - Έσπασαν τα νερά και έγινε "γυναικολόγος"

Ένας πρώην Γάλλος υπουργός, καθώς έσπασαν τα νερά της μητέρας του, ξεγέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι σε πτήση της Air France για Παρίσι.

Ο Φιλίπ Ντουστ Μπλαζί, που στο παρελθόν εργαζόταν ως καρδιολόγος, βοήθησε στην γέννα μαζί με μία μαίαΤο μωρό γεννήθηκε πάνω από την Αλγερία περίπου δύο ώρες προτού προσγειωθεί το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle, με αφετηρία την πρωτεύουσα της Γκαμπόν, Λιμπρεβίλ. Τόσο η μητέρα όσο και το μωρό είναι καλά στην υγεία τους. Όπως αναφέρει το BBC, ο Γάλλος πρώην υπουργός επέστρεφε από ένα συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όταν μία αεροσυνοδός έκανε μια ανακοίνωση από τα μικρόφωνα ρωτώντας αν υπήρχε κάποιος γιατρός στην πτήση.

«Μια νεαρή γυναίκα, ηλικίας περίπου 20 ετών, η οποία ήταν εφτά μηνών έγκυος, είχε συσπάσεις και μόλις είχαν σπάσει τα νερά της» εξήγησε ο Μπλαζί. «Βάλαμε πετσέτες και μαξιλάρια στο πάτωμα και γέννησε εκεί». Επαίνεσε μάλιστα την γυναίκα για το θάρρος της, λέγοντας: «Υπέφερε πολύ και δεν υπήρχαν φάρμακα στο αεροπλάνο». Ο κ. Μπλαζί υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών από το 2005-2007 ενώ σήμερα εργάζεται για τον ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ