Πούτιν: Η Τουρκία θα μετανιώσει «πολλές φορές» για την κατάρριψη του Sukhoi

Νέα επίθεση κατά της Τουρκίας και προσωπικά κατά του Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην ετήσια ομιλία του στη ρωσική Δούμα.

Ο Ερντογάν «θα μετανιώσει για ό,τι έγινε» είπε ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στην πτώση του ρωσικού Σουκχόι SU24 από την Τουρκία αν και έσπευσε να συμπληρώσει ότι η Μόσχα δεν εμπλακεί σε πολεμική ρητορική με την Άγκυρα.

«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα γλιτώσουν γι' αυτό το ειδεχθές έγκλημα - τη δολοφονία των ανθρώπων μας - με ντομάτες και μερικούς περιορισμούς τότε είναι βαθύτατα γελασμένοι» είπε ο Ρώσος πρόεδρος όπως μεταδίδει το Sputnik.

«Δεν θα δουν μια νευρική, υστερική αντίδραση που είναι επικίνδυνη για εμάς αλλά και για όλο τον κόσμο. Δεν θα υπάρξει κάτι τέτοιο. Η βάση των ενεργειών μας είναι πρώτα απ' όλα η υπευθυνότητα απέναντι στη χώρα και το λαό» συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η Ρωσία δεν μπορεί ακόμα να καταονήσει γιατί συνέβη η κατάρριψη προσθέτοντας ότι οι συνέπειες για τη δολοφονία των Ρώσων αξιωματικών θα είναι μακροπρόθεσμες.

«Δεν θα ξεχάσουμε αυτή τη βοήθεια προς τους τρομοκράτες. Πάντα θεωρούσαμε την προδοσία ως τη χειρότερη και την πιο ντροπιαστική πράξη. Ας το γνωρίζουν αυτοί στην Τουρκία που πυροβόλησαν πισώπλατα τους πιλότους μας και υποκριτικα προσπάθησαν να δικαιολογηθούν για τους εαυτούς τους και τις πράξεις τους καλύπτοντας τα εγκλήματα των τρομοκρατών» συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Κάρφωσε, μάλιστα, την τουρκική ηγεσία λέγοντας ότι «ήμασταν προετοιμασμένοι να συνεργαστούμε με την Τουρκία σε πιο ευαίσθητα θέματα. Ο Αλλάχ ξέρει γιατί το έκαναν. Προφανώς ο Αλλάχ αποφάσισε να τιμωρήσει την ηγετική κλίκα της Τουρκίας με το να τους αφαιρέσει τη λογική τους».

Σχεδόν παράλληλα με την ομιλία Πούτιν ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ ανακοίνωσε, όπως μεταδίδει το Sputnik, ότι αναστέλλονται όλες οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Τουρκίας για τον τουρκικό αγωγό φυσικού αερίου "Turkish Stream".  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ