Σε αναβρασμό η Ειδομένη: Σκληρές εικόνες με τον νεκρό Μαροκινό σε... Περιφορά & προκλητικό τον ΥΠΕΞ. Σκοπίων

Στην Ειδομένη σε δύο τραυματιοφορείς και στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που περίμενε να την παραλάβει παρέδωσαν μετανάστες τη σορό του 22χρονου Μαροκινού, που έχασε το πρωί τη ζωή του, από ηλεκτροπληξία.

Αφού προσευχήθηκαν για τον άτυχο νέο, οι μετανάστες παρέδωσαν τη σορό στους τραυματιοφορείς και συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα εν μέσω έντασης.

Νωρίτερα, έχοντας εναποθέσει το άψυχο σώμα του 22χρονου πάνω σε αυτοσχέδιο φορείο και σκεπάζοντάς το μ' ένα μαύρο πανί, μετανάστες κατευθύνθηκαν προς το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ απ' όπου, σύμφωνα με το iefimerida.gr, τους απώθησαν αστυνομικοί της γειτονικής χώρας, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Στο ερώτημα γιατί η ΠΓΔΜ δεν επιτρέπει π.χ. σε Πακιστανούς a priori να κάνουν αίτηση για άσυλο στη χώρα, εμποδίζοντάς τους να εισέλθουν, ο Υπεξ. Σκοπίων κ. Πόποσκι απαντά ως εξής: "Γιατί δεν το κάνουν στην Ελλάδα; Όποιος θέλει να διαφύγει από τον πόλεμο, μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα που είναι κράτος - μέλος της ΕΕ και είναι χώρα ασφαλής".

Με τη σειρά του ο κ. Μουζάλας διαβεβαίωσε ότι «σε 4 με 5 μέρες το πρόβλημα με την Ειδομένη θα έχει τελειώσει» ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι «δεν θα υπάρξει εγκλωβισμός μεταναστευτικών ροών».
«Θα το διαχειριστούμε γρήγορα, όχι με λουλούδια ούτε με ξύλο, αλλά διαχειριστικά», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας και συμπλήρωσε «στην Ειδομένη θα δοθεί λύση και δεν θα είναι βόλτα στο δάσος παιδιών του κολεγίου. Θα είναι δύσκολη για όλους μας που δεν θέλουμε βία».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ