Ολοκληρώνεται απόψε η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2016 στην Βουλή: Ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και ψηφοφορία, αργά το βράδυ

Σκληρές κόντρες μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Με ενδιαφέρον αναμένονται απόψε οι τοποθετήσεις των υπουργών και φυσικά οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αργά το βράδυ. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει. 
 

Υπέρ της ψήφισης του Προϋπολογισμού έχουν ταχθεί οι εισηγητές και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσανατολίζονται προς την καταψήφισή του. 

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε τον νέο Προϋπολογισμό ένα «σωστό εργαλείο», επαρκές σε αυτή τη φάση για την εφαρμογή και τήρηση του οδικού χάρτη που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

«Παραμένουμε πιστοί στην ανάγκη ανατροπής της λιτότητας σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να βοηθήσουμε όλοι για να ηττηθεί η στρατηγική της λιτότητας σε ευρωπαϊκή κλίμακα», σημείωσε και συνέχισε: «Είναι εύλογο η αντιπολίτευση να μην υπερψηφίζει τον Προϋπολογισμό. Θα περίμενε κανείς, όμως, κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση, προτάσεις για το τι θα πρέπει να γίνει» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο κ. Βούτσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ