Πόσο σημαντικό είναι ένα καλό πρωινό γεύμα για το παιδί σας

Οι σωστές διατροφικές συνήθειες χτίζονται από μικρή ηλικία.

Μία από αυτές είναι η κατανάλωση πρωινού και μάλιστα ενός θρεπτικά ισορροπημένου πρωινού. Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που τρώνε πρωινό έχουν καλύτερη πνευματική απόδοση, μεγαλύτερη ικανότητα προσοχής στο σχολείο και μειωμένα ποσοστά παχυσαρκίας σε μεγαλύτερες ηλικίες, επισημαίνει ο Ιωσήφ Αλεξανδρίδης MmedSc, Κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος. Ποιος δεν θέλει λοιπόν το καλύτερο για το παιδί του;

Έρευνες στην Ελλάδα δείχνουν ότι περίπου ένα στα τέσσερα παιδιά δεν καταναλώνουν καθόλου πρωινό γεύμα, ενώ παράλληλα δεν παίρνουν αρκετό ασβέστιο από τη διατροφή τους. Το ασβέστιο είναι πολύτιμο γιατί συμβάλλει στην ομαλή ανάπτυξη του σκελετού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 40% της οστικής μάζας που έχουμε σαν ενήλικες δημιουργείται κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Τα παιδιά 4-8 ετών χρειάζονται κατά μέσο όρο περίπου 800mg ασβεστίου την ημέρα, ενώ τα παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών περίπου 1300mg. Ένα ποτήρι ημι-αποβουτυρωμένο γάλα περιέχει περίπου 300mg ασβεστίου, καλύπτοντας έτσι περίπου το 1/3 των καθημερινών αναγκών ενός παιδιού. Η βιταμίνη D βοηθά στη καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό μεταλλικό στοιχείο για το παιδί είναι ο σίδηρος. Παίζει σημαντικό ρόλο στη καλή πνευματική λειτουργία, στη γερή άμυνα και στην αποφυγή της κόπωσης. Ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένα παιδί που έχει μια δραστήρια και απαιτητική μέρα. Πηγές απορροφήσιμου σιδήρου είναι κυρίως το κόκκινο κρέας, τα εμπλουτισμένα τρόφιμα και λιγότερο τα αποξηραμένα φρούτα και τα όσπρια, ενώ η βιταμίνη C βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ