Τα 68 παιδιά χωρίς γονείς της «Κιβωτού της Αγάπης» εκπέμπουν SOS - Η κρίση θα την κλείσει

Σοβαρά οικονομικά προβλήματα που το απειλούν με λουκέτο, αντιμετωπίζει το ίδρυμα "Κιβωτός της Αγάπης", το οποίο φιλοξενεί 68 παιδιά και τα περισσότερα είναι στα αζήτητα για τις οικογένειές τους.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος του ιδρύματος Αριστείδης Παντελής, τόνισε ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται είναι πρωτοφανής κι ότι δεν ξέρει πόσο θα μπορούν να κρατούν ακόμα, το ίδρυμα ανοικτό. Μάλιστα χαρακτήρισε άμεση την απειλή οι τρόφιμοι να μην έχουν ούτε φάρμακα, καθώς λόγω έλλειψης χρημάτων, έχουν αλλάξει τρία φαρμακεία. Την ίδια ώρα, όπως επισημάνθηκε, οι εργαζόμενοι αλλά και λογαριασμοί της ΔΕΗ παραμένουν απλήρωτοι. Ο πρόεδορς του ιδρύματος εξήγησε ότι μέχρι το 2010 το ίδρυμα έπαιρνε ετήσια επιχορήγηση 315.000 ευρώ. Από το 2011 ξεκίνησαν οι μειώσεις και το δέυτερο εξάμηνο του 2015 το υπουργείο έστειλε 99.000 ευρώ για όλα τα προνοιακά ιδρύματα της περιοχής.

Αναφερόμενος στις ιστορίες παιδιών που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, σύμφωνα με το thebest.gr, ο κ. Παντελής είπε ενδεικτικά ότι υπήρξαν περιπτώσεις παιδιών που κατέληξαν, ειδοποιήθηκαν οι γονείς τους κι αρνήθηκαν να πάνε να παραλάβουν τη σορό τους! Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια για την οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος. Μαθητές των Αρσακείων Σχολείων ζωγράφισαν κάρτες, οι οποίες τυπώθηκαν με τη συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών και διατίθενται προς πώληση, έναντι ενός ευρώ η κάθε μία. Κάρτες μπορείται να βρείτε στα γραφεία της Κιβωτού, τον Δικηγορικό Σύλλογο και από κεντρικά καταστήματα της πόλης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ