Με θησαυρό αξίας τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων βρέθηκε το «Άγιο Δισκοπότηρο» των ναυαγίων στην Κολομβία!

Το ναυάγιο της γαλέρας  "Σαν Χοσέ" ανακαλύφθηκε στον βυθό της Καραϊβικής, φορτωμένο με τόννους χρυσού!

Το ναυάγιο ενός ισπανικού πλοίου "Σαν Χοσέ", που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το «Άγιο Δισκοπότηρο» των ναυαγίων καθώς ήταν φορτωμένο με θησαυρούς ανακάλυφθηκε στα νερά της Κολομβίας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Χουάν Μανουέλ Σάντος.

«Υπέροχα νέα! Βρήκαμε την γαλέρα Σαν Χοσέ » έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος.

Στη λιτή της ανακοίνωση η κυβέρνηση της χώρας αποκάλυψε πως εντόπισε ένα από διασημότερα πλοία του 18ου αιώνα, τη γαλέρα Σαν Χοσέ, που βυθίστηκε πριν 307 χρόνια έξω από το λιμάνι της Καρταχένα στην Καραϊβική.

Η γαλέρα, γνωστή και ως το «Άγιο Δισκοπότηρο» των ναυαγίων, βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ισπανικής Διαδοχής, το 1708, όταν ενεπλάκη σε μάχη με το βρετανικό ναυτικό καθώς έπλεε από το Πορτομπέλο προς την Καρταχένα. Περίπου 600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το ναυάγιο. Το πλοίο μετέφερε 7-11 εκατ. πέσος, τα οποία σήμερα αξίζουν περίπου 4-17 δισ. δολάρια. Πέρα από τα χρήματα, το Σαν Χοσέ μετέφερε επίσης χρυσό, ασήμι, πολύτιμους λίθους και κοσμήματα.

Σύμφωνα με τον Σάντος το φορτίο άξιζε τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια.

Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε κοντά στο λιμάνι της πόλης Καρταχένα. Οι αξιωματούχοι της Κολομβίας δεν θα αποκαλύψουν την ακριβή θέση του ναυαγίου, αλλά ο Σάντος δήλωσε πως η ανακάλυψη «αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη, όπως ισχυρίζονται μερικοί, ανακαλύψεις ναυαγίων στην ιστορία της ανθρωπότητας». Πρόσθεσε μάλιστα πως θα κατασκευαστεί στην πόλη ένα μουσείο για να στεγάσει τους θησαυρούς του πλοίου.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ