Made in Greece η Σοφία, η Πέννυ & η Μαίρη: 3 νέες Ελληνίδες δημιουργοί μόδας με υπέροχα ρούχα, τσάντες, κοσμήματα 

Κάθε εβδομάδα επιστρέφουμε στις ρίζες μας και παρουσιάζουμε όλους εκείνους τους δημιουργούς που αποδεικνύουν πως η Ελληνική ευρηματικότητα σε συνδυασμό με την ποιότητα στο design, μπορούν να θέσουν τα θεμέλια για μια εγχώρια αγορά που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτές του εξωτερικού.
 

Η Σοφία Τσόπελα είναι η σχεδιάστρια που κρύβεται πίσω από το brand Razzmatazz, (το οποίο για όσους αναρωτιούνται παίρνει το όνομά του από το ομώνυμο τραγούδι των Pulp). 'Ηταν πριν 12 χρόνια όταν η Σοφία αποφάσισε να μετουσιώσει την αγάπη της για την μόδα, στην δημιουργία κουστουμιών για παραστάσεις, αλλά και αξεσουάρ. Όπως γράφει η Μαριτίνα Χαλβατζή στο madamefigaro.gr, το 2007 άνοιξε το πρώτο της μαγαζί στην Διδότου, όπου διέθετε συλλογές δικές της αλλά και άλλων σχεδιαστών. Εάν μπορούσε κανείς να περιγράψει τις συλλογές της, θα έλεγε πως απαρτίζονται από extravagant κομμάτια με edgy αισθητική, που όπως αναφέρει και η ίδια σε κάνουν να νιώθεις "μοναδικός και ερωτευμένος". 


Με σήμα κατατεθέν της την πατροπαράδοτη κουρελού, η Πέννυ Χρηστίδη είναι ένα κορίτσι που αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρο της. Ποιο ήταν αυτό; Η ενασχόληση της με τον χώρο της μόδας. Και το έκανε. Δημιούργησε το ομώνυμο brand της και ξεκίνησε να κατασκευάζει συλλογές τσαντών με κοινό παρονομαστή, την πολύχρωμη κουρελού. Και κάπως έτσι η εμπνευσμένη της ιδέα "γέννησε" εντυπωσιακά κομμάτια που αποπνέεουν κάτι από την αισιοδοξία και την γλυκύτητα της δημιουργού τους.
Κοσμήματα φτιαγμένα αποκλειστικά από δέρμα, είναι το χαρακτηριστικό των δημιουργιών της Μαίρης Βαγγαλάτη. "Η ιδέα μου ήρθε μετά από πολλά χρόνια δουλειάς σε παραδοσιακά, καλλιτεχνικά βιβλιοδετεία. Αναρωτιόμουν τι να κάνω με τα κομμάτια από δέρμα που περίσσευαν και δεν χρησιμοποιούσα.

Αντί να τα πετάξω σκέφτηκα να τα χρησιμοποιήσω για να φτιάξω κάτι μοναδικό και όμορφο" αναφέρει η ίδια χαρακτηριστικά. Και κάπως έτσι η Μαίρη, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της brand όπου εντυπωσιακά χειροποίητα κομμάτια ξαφνιάζουν σχεδόν κάθε θεατή που έρχεται αντιμέτωπος με το υλικό που είναι φτιαγμένα.

Άλλωστε οι εντυπωσιακές τους φόρμες, τα περίτεχνα κοψίματα και ο τρόπο που έχουν δουλευτεί τα κοσμήματα,  δύσκολα σε κάνουν να πιστέψεις πως πρόκειται απλώς για ένα μαλακό κομμάτι δέρμα.  

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ