Good News: Δωρεάν δεκατιανό σε 11.000 μαθητές εξηντατεσσάρων σχολείων της Αθήνας

Άρχισε η χορήγηση δεκατιανού καθημερινά σε 11.000 μαθητές και μαθήτριες 64 δημοτικών σχολείων και συστεγαζόμενων νηπιαγωγείων στο συγκρότημα της Αθήνας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Eρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεννόηση με τους συλλόγους γονέων και διδασκόντων κατέστη δυνατή επειδή η εταιρία Γρηγόρης Μικρογεύματα, σε συνεργασία με τις εταιρίες Καραμολέγκος, Αραμπατζής Ελληνική Ζύμη, Coca-Cola Τρία Έψιλον και Optima με το τυρί Adoro Gouda, ανέλαβε το κόστος των πρώτων υλών, της παρασκευής και της διανομής του δεκατιανού. Είναι μια συνέργεια που καταδεικνύει την εγρήγορση των επιχειρήσεων που συμμετέχουν και τις δυνατότητες τέτοιων συμπράξεων.

Τα σχολεία που εντάχθηκαν, είναι σε γειτονιές της Αθήνας που έχουν πληγεί περισσότερο από την ανθρωπιστική κρίση και το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών τους. Αυτό το πρόγραμμα είναι πρώτο βήμα για την εφαρμογή του σχεδίου των δύο Υπουργείων να υπάρξει εντός του 2016 σίτιση όλων των μαθητών του Δημοτικού εκεί όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ