Τσίπρας - Αλ Σίσι - Αναστασιάδης: Υπογράφουν την διακήρυξη της Αθήνας για ειρήνη στην περιοχή

Τη «Διακήρυξη της Αθήνας» υπογράφουν αυτήν την ώρα οι ηγέτες της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου, Αλέξης Τσίπρας, Αλ Σίσι και Ν. Αναστασιάδης. Mε την οποία επισφραγίζεται η συνεργασία των τριών χωρών, στο πλαίσιο της τρίτης κατά σειρά τριμερούς συνεργασίας.
 

Την ελπίδα ότι θα σταλεί μήνυμα ειρήνης και σταθερότητας της περιοχής εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν ξεκινήσει η τριμερής. Μίλησε για αφετηρία μια νέας εποχής στις σχέσεις των τριών χωρών δηλώνοντας ότι όσα συνυπογραφούν σήμερα θα αποτελέσουν σημαντικά βήματα προς τα εμπρός.
"Στέλνουμε μήνυμα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή", ανέφερε, λέγοντας ότι ως θεματοφύλακες της σταθερότητας, έχουμε να κάνουμε βήματα για την ειρήνη.


Από τη μεριά του, ο πρόεδρος Αλ Σίσι ευχαρίστησε τους άλλους δύο ηγέτες για την τρίτη κατά σειρά τριμερή συνάντηση για την οποία είπε ότι αντανακλά τις βαθιές σχέσεις των τριών χωρών αλλά και συμβάλλει στην ανάπτυξη των λαών τους και στη συνεργασία και τον συντονισμό σε διάφορα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Σημείωσε ότι οι τρεις χώρες έχουν "πολλά κοινά χαρακτηριστικά και προνόμια" που μπορούν να αξιοποιήσουν προς όφελος των λαών τους. Συμφώνησε μάλιστα ότι η συνεργασία στέλνει μήνυμα ειρήνης και σταθερότητας.


Ο Ν. Αναστασιάδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άρτια οργάνωση της συνάντησης κορυφής, τονίζοντας ότι η συνάντηση δίνει την ευκαιρία να σταλεί ένα μήνυμα ότι αυτή η συνεργασία έχει στόχο την ειρήνη και δεν στρέφεται εναντίον κανενός.
Πρόσθεσε ότι η συνεργασία επιτρέπει στην Ελλάδα και την Κύπρο, να προωθήσουν με πιο έντονο τρόπο την εμπέδωση της σταθερότητας στην περιοχή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ