H Aθήνα μεταξύ των 50 δημοφιλέστερων ευρωπαϊκών πόλεων για τα Χριστούγεννα & σε υψηλή θέση!

Με τις διακοπές των Χριστουγέννων να είναι προ των πυλών, το ενδιαφέρον που έδειξαν όσα άτομα από όλο τον κόσμο έχουν σκοπό να επισκεφθούν πόλεις της Ευρώπης, ανέδειξε τις 50 δημοφιλέστερες εξ αυτών.

Η www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και παρουσιάζει την κατάταξη με τους 50 πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης για την περίοδο των Χριστουγέννων, τη μέση τιμή καθενός από αυτούς, καθώς και τη μέση διάρκεια ημερών που θα ξοδέψουν ανά πόλη όσοι τις επισκεφθούν. Η Αθήνα φαίνεται να είναι μεταξύ των 50 δημοφιλέστερων προορισμών που επέλεξαν όσοι θα ταξιδέψουν εντός της Ευρώπης για την περίοδο των Χριστουγέννων φαίνεται να είναι η Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική πρωτεύουσα φαίνεται να καταλαμβάνει την 24η θέση, μεταξύ άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Οι πρώτες θέσεις ανήκουν στο Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο, ακολουθούμενα από την όμορφη Ρώμη.

Σε κάθε μία από αυτές τις πόλεις, η μέση διάρκεια διαμονής είναι στις 6 μέρες ενώ οι τιμές κυμαίνονται από 98 μέχρι 177 ευρώ, με το Λονδίνο να είναι το ακριβότερο. Ίδια διάστημα φαίνεται ότι θα ξοδέψουν και όσοι επισκεφθούν την Αθήνα, αφού η μέση διάρκεια διαμονής και εδώ ανέρχεται στις έξι ημέρες. Η μέση τιμή των αθηναϊκών ξενοδοχείων φαίνεται να είναι μεταξύ των οικονομικότερων και πλέον ανταγωνιστικών, παρά την υψηλή θέση της στο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών των Χριστουγέννων. Μάλιστα, με τη μέση τιμή να βρίσκεται στα 74 ευρώ για τις ημέρες των Χριστουγέννων, η Αθήνα κατατάσσεται μεταξύ των πέντε οικονομικότερων της κατάταξης, μετά τη Βαλένθια, την Κρακοβία και τη Μάλαγα, διαθέτοντας ωστόσο ίδιο επίπεδο τιμών με την Ουγγαρία.

Η Αθήνα είναι η μόνη ελληνική πόλη που παρουσιάστηκε στην κατάταξη αυτή, ενώ η παρουσία ισπανικών πόλεων ήταν ιδιαίτερα αισθητή με 13 πόλεις να καταλαμβάνουν θέσεις σε όλο το εύρος της κατάταξης. Αντίστοιχα, εμφανίζονται ακόμη επτά ιταλικές και έξι γερμανικές πόλεις. Αξιοσημείωτο γεγονός είναι το ότι οι δύο πιο ακριβές πόλεις είναι μια ισπανική και μια ιταλική, με την πόλη Cortina d’Ampezzo της Ιταλίας να έχει μέση τιμή 385 ευρώ ανά διανυκτέρευση, σκαρφαλώνοντας στην πρώτη θέση μεταξύ των πιο ακριβών πόλεων, ακολουθούμενη από την ισπανική πόλη Costa Adeje με μέση ξενοδοχειακή τιμή στα 257 ευρώ. Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι 50 δημοφιλέστερες πόλεις για την περίοδο των Χριστουγέννων, η μέση τιμή κάθε μίας εξ αυτών, καθώς και η μέση διάρκεια διαμονής όσων σκοπεύουν να τις επισκεφθούν:

Οι τελευταίες 20 θέσεις καταλαμβάνονται από τις εξής πόλεις:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ