Με κινηματογραφικούς όρους η άγρια κόντρα Τσίπρα -Ντόρας για τις τράπεζες

Η βουλευτής της ΝΔ είχε καταθέσει ερώτηση αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα της αποτυχίας σας, θα είναι στίγμα που θα σας κυνηγά», είπε στον πρωθυπουργό.

Στην απάντησή του ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι το αποδέχεται πλήρως «διότι καταφέραμε θετικά να ξεπεράσουμε αυτόν τον κάβο, με την κοινωνία όρθια και να φτάσουμε μπροστά στον μεγάλο στόχο, έχοντας ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες».
Ωστόσο η κόντρα Τσίπρα-Μπακογιάννη δεν σταμάτησε εκεί, αλλά συνεχίστηκε και με προσωπικές αιχμές. Η βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε στον πρωθυπουργό για οίηση και για επίδειξη καισαρισμού με τον Αλέξη Τσίπρα να της απαντάει πως  «Θα είχε κάθε δικαίωμα και θα ήταν δικαιολογημένη μια μικρή οίηση σε κάποιον που δεν προέρχεται από τζάκι και κατάφερε στα σαράντα του να γίνει πρωθυπουργός».

Μπακογιάννη: Ουδείς δεν έχει επιδείξει τέτοια οίηση
Στη δευτερολογία της η κα Μπακογιάννη επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα:

«Εχω την τιμή να είμαι βουλευτής εδώ και 25 χρόνια. Από το έδρανο στο οποίο κάθεστε πέρασαν σπουδαίοι ηγέτες. Ουδείς δεν έχει επιδείξει τέτοια οίηση. Είναι νωρίς για επιδείξεις τέτοιου καισαρισμού. Όλοι όσοι έχουμε ασκήσει εξουσία παραδεχόμασταν ότι κάναμε νομοτελειακά λάθη. Σε όλα όσα είπατε η Κ.Ο. σας σας χειροκρότησε μόνο μια φορά όταν επιτεθήκατε στη ΝΔ γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι η ανακεφαλαιοποίηση, δημιούργησε μεγάλα προβλήματα. Δεν απαντήσατε ούτε σε ένα ερώτημα που σας έθεσα».

Τσίπρας: Δικαιολογημένη μια μικρή οίηση σε κάποιον που δεν προέρχεται από τζάκι
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε επιθετικά και ανέβασε τους τόνους λέγοντας πως μια μικρή έπαρση είναι δικαιολογημένη αφού ενώ δεν είναι από τζάκι κατάφερε στα 40 του να γίνει πρωθυπουργός.

«Μου κάνει εντύπωση μια τόσο έμπειρη κοινοβουλευτικός όπως η κα Μπακογιάννη στην δευτερολογία διαβάζει από κείμενο ότι ο πρωθυπουργός δεν απάντησε. Προεξοφλούσε ότι δεν θα απαντήσω. Σας ανταποδίδω τα περί οίησης. Είναι καλό ένας άνθρωπος που δεν προέρχεται από τζάκι να γίνεται πρωθυπουργός στα 40. Εσείς που είστε από τζάκι πρέπει να παραδεχτείτε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα άλλαξαν». Μάλιστα απέσπασε και τα εύσημα από τον Γιάννη Δραγασάκη για την απάντηση αυτή. 

Η κόντρα για τον Βαρουφάκη και οι ταινίες του Χόλιγουντ
Στο πεδίο της κόντρα μπήκε και ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης, όταν η κα Μπακογιάννη υπενθύμισε στον πρωθυπουργό πως όταν επιβλήθηκαν τα capital controls ο κ. Βαρουφάκης είπε περήφανα στην σύζυγό του:

«Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες».

Συγκεκριμένα η κα Μπακογιάννη είπε:

«Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα hastag με τίτλο remember2015. Δεν θα σας εκπλήξει ότι πρωταγωνιστείτε. Οι φράσεις και οι ατάκες σας προκαλούν αρνητικά συναισθήματα. Η αγαπημένη που φράση δεν είναι δική σας. Ανήκει σε έναν φίλο σας τον κ. Βαρουφάκη ο οποίος ένα βράδυ είπε περήφανα στην σύζυγό του: «Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες», είπε η κα Μπακογιάννη και συνέχισε:

«Δεν είχατε καταλάβει που οδηγούσατε το καράβι με την Ελλάδα κατευθείαν στο παγόβουνο με την ορχήστρα του ΣΥΡΙΖΑ να παίζει». 

Τσίπρας: Κοίτα ποιος μιλάει 
Αναφερόμενος στην φράση της κας Μπακογιάννη που απέδωσε στον Γιάνη Βαρουφάκη το βράδυ που έκλεισαν οι τράπεζες ο κ. Τσίπρας είπε:

«Φαντάζομαι αναφέρεστε στην μεγάλη κινηματογραφική ταινία «Αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά». Εγώ θα απαντήσω με μια άλλη ταινία «κοίτα ποιος μιλάει».  «Κοίτα ποιοι μιλάνε» απάντησε ο πρωθυπουργός, «αυτοί που λεηλάτησαν τον τόπο επί δεκαετίες» και διερωτήθηκε εάν την καταστροφή σε αυτή τη χώρα την έφεραν οι 7 μήνες που τόλμησε ο λαός να βγει μπροστά και μια κυβέρνηση να διεκδικήσει το δίκιο της στην Ευρώπη ή εκείνοι του «ναι σε όλα». Υπενθύμισε ότι η παράταξη της κ. Μπακογιάννη μιλούσε για success story πριν από έναν χρόνο, ένα success story της 5ετίας που διόγκωσε τα κόκκινα δάνεια κατά 53 δισ. ευρώ, όπως είπε.

Μπακογιάννη: Η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών θα είναι στίγμα που θα σας κυνηγά
«Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα είναι στίγμα που θα σας κυνηγά» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, και επιτέθηκε στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τους ότι οδήγησαν σε ανθελληνισμό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
«Η ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αποτελεί ίσως το πιο τρανταχτό παράδειγμα της αποτυχίας σας. Θα σας συνοδεύει για πάντα. Περιμένω, όπως με περίσσια ευκολία ανακοινώσατε τον έλεγχο της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, ότι θα συμπεριλάβετε και τη δική σας ανακεφαλαιοποίηση σε αυτό τον έλεγχο. Πάντως η ΝΔ θα το ζητήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει προς τον πρωθυπουργό.
Όπως υποστήριξε, με την οικονομική τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις εκλογές που προκάλεσε, το κλείσιμο των τραπεζών στο οποίο προχώρησε το καλοκαίρι, τις ανακολουθίες και τις καθυστερήσεις, «χρέωσε τα παιδιά και τα εγγόνια μας».
«Μιλάμε για μια ακόμα ανακεφαλαιοποίηση που σε άλλες συνθήκες θα ήταν παντελώς αχρείαστη. Είπατε δεν θα πουλούσατε τα "κόκκινα δάνεια" σε ξένα funs. Παραδώσατε τον πλούτο της χώρας, τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες. Σε καμία άλλη χώρα, το δημόσιο δεν έχασε από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Εδώ έχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία. Και έγινε από την κυβέρνηση που κατηγορούσε για ξεπούλημα τις προηγούμενες κυβερνήσεις, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που πάντοτε διαλαλούσε υπέρ της κρατικοποίησης του τραπεζικού συστήματος. Με τις πράξεις και παραλείψεις σας επιτρέψατε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα να πέσει στα χέρια εκείνων που κάποτε χαρακτηρίζατε κοράκια».

Τσίπρας: Με τη νέα ανακεφαλαιοποίηση διασφαλίζονται τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου
«Η νέα ανακεφαλαιοποίηση παρά τις δυσκολίες σχεδιάστηκε, ώστε να διασφαλίζονται με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού, αποκρούοντας τις αιτιάσεις περί αφελληνισμού των τραπεζών, απαντώντας σε ερώτηση της κ. Μπακογιάννη για την ανακεφαλαιοποίηση.


Απαντώντας σε σχετική αναφορά της κ. Μπακογιάννη, ότι η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης θα τον κυνηγά και θα τον στιγματίσει, τόνισε ότι το αποδέχεται πλήρως «διότι καταφέραμε θετικά να ξεπεράσουμε αυτόν τον κάβο, με την κοινωνία όρθια και να φτάσουμε μπροστά στον μεγάλο στόχο, έχοντας ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες». Υπογράμμισε ότι οι τράπεζες δεν υπέστησαν τη μεγάλη ζημιά που κινδύνευσαν να πάθουν, λόγω της ενέδρας που κάποιοι είχαν στήσει τον περασμένο Ιούλιο, και κάποιοι στεναχωριούνται γιατί πλέον δεν μπορούν να εκβιάζουν την κυβέρνηση με τις τράπεζες. 
Στο πλαίσιο της απάντησής του προς την κ. Μπακογιάννη για την ανακεφαλαιοποίηση, ο κ. Τσίπρας μίλησε για σκανδαλώδη τρόπο διάλυσης και χαρίσματος της Αγροτικής Τράπεζας και του ΤΤ, προσθέτοντας ότι δεν υπαινίσσεται ότι η κ. Μπακογιάννη καλύπτει κάποιους που διέπραξαν αυτές τις επιλογές, για να συμπληρώσει: «Αλλά ενδεχομένως έχετε λόγους, γιατί ειδικά στην Αγροτική τα κόμματα σας ήταν κακοπληρωτές, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ