Διακοπές δωρεάν σε υπέροχα σαλέ: Διαλέξτε Ελβετία, Αυστρία, Γαλλία ή Κολοράντο; Με έναν όρο!

Εάν θα θέλατε να περάσετε μερικές μέρες στην πολυτέλεια, αλλά δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα, υπάρχει ένας τρόπος να το κάνετε... δωρεάν! Με ένα αντάλλαγμα όχι σε χρήμα, σύμφωνα με την Telegraph. 

Πώς γίνεται αυτό; Αν προσφέρετε και εσείς το σπίτι σας για κάποιες μέρες δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας lovehomeswap.com όπου ουσιαστικά μπορείτε να ανταλλάξετε σπίτι με κάποιον για λίγες μέρες εφόσον και εκείνος θέλει να μείνει στο δικό σας.

Εναλλακτικά μπορείς να προσφέρεις το σπίτι σου και μαζεύοντας «πόντους» να μείνεις δωρεάν σε κάποιο από τα προσφερόμενα σπίτια. Τα παρακάτω σαλέ είναι στη λίστα τα οποία δεν χρειάζονται χρήματα, αλλά «το σπίτι σας» ή πόντους.

Βέβαια δεν ξέρουμε τι κριτήρια θα πρέπει να έχει το σπίτι μας για να ανταλλαγεί με αυτά... Το ότι μένουμε βέβαια στην Ελλάδα, δημοφιλή δηλαδή προορισμό, είναι ένα πλεονέκτημα.
Χτισμένο το 2011, αυτό το σαλέ των έξι υπνοδωματίων βρίσκεται στο μικρό χωριό Combloux κοντά στο όμορφο θέρετρο Megève στη Γαλλία. Είναι μόλις 5 λεπτά από την πίστα για σκι και σε απόσταση 9 λεπτών από το χωριό Megève. Το σαλέ μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα και έχει 7 μπάνια.

Αυτό το πολυτελές σπίτι στο Silverthorne στο Κολοράντο, προσφέρει εκτός από τεράστιο χώρο, μια αυλή που συνορεύει με ένα εθνικό δάσος και μπορείτε να πάτε για πεζοπορία ή και σκι. Είναι μιάμιση ώρα μακριά από γνωστά χιονοδρομικά κέντρα και μπορεί να φιλοξενήσει έως 16 άτομα έχοντας και 5 μπάνια.

Το συγκεκριμένο σαλέ βρίσκεται στο Chamonix στη Γαλλία, σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια από το κέντρο της πόλης. Αυτό το boutique σαλέ μπορεί να φιλοξενήσει έως 6 άτομα σε 3 υπνοδωμάτια. Υπάρχουν, επίσης, 3 μπάνια, 2 ξεχωριστά σαλόνια, καθώς και μια ιδιωτική βεράντα με θέα έως και το Mont Blanc.

Το Canterella είναι σε μια εκπληκτική θέση στο Verbier της Ελβετίας. Προσφέρει 4 δίκλινα υπνοδωμάτια και 4 μπάνια κατανεμημένα σε δύο ορόφους. Ακριβώς για να ολοκληρωθεί η αίσθηση πολυτέλειας, υπάρχει επίσης ένα υδρομασάζ και χαμάμ για χαλάρωση μετά από μια μέρα στο βουνό.

Αυτό το σαλέ των 5 υπνοδωματίων στα 1.200 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας από το Σάλτσμπουργκ. Πολύ κοντά σε χιονοδρομικό με διάφορες πίστες. Ό,τι πρέπει για χειμερινές διακοπές.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται ακριβώς πάνω σε πλαγιά, στο ένα άκρο του Les Gets, ένα γαλλικό θέρετρο που είναι «γείτονας» με το πιο γνωστό Μορζίν. Το σαλέ διαθέτει 6 υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο, μια αίθουσα παιχνιδιών, καθώς και ένα υπαίθριο υδρομασάζ και σάουνα με ξύλα.

Το σαλέ Toubkal στο Samoens της Γαλλίας, μπορεί να φιλοξενήσει έως 11 άτομα σε 4 υπνοδωμάτια. Διαθέτει 3 μπάνια, ένα υπαίθριο υδρομασάζ σε ένα μεγάλο κήπο και μια αίθουσα παιχνιδιών. Βρίσκεται μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης, από όπου οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στις 265 χιλιόμετρων πίστες του σκι!

Αυτό το σαλέ-κόσμημα χτίστηκε το 2013 και βρίσκεται στο Niedernsill της Αυστρία, 6 χιλιόμετρα από τις πλαγιές του Kaprun και 8 χιλιόμετρα από το θέρετρο Zell am See. Είναι μία ώρα οδικώς από το Σάλτσμπουργκ και είναι σίγουρα από τα πιο όμορφα και διακριτικά.

Αυτό το πρόσφατα ανακαινισμένο σαλέ βρίσκεται στην καρδιά του χιονοδρομικού του Saas Fee στην Ελβετία. Τα 4 υπνοδωμάτια και τα 3 μπάνια είναι κατανεμημένα σε 2 ορόφους. Το σαλέ διαθέτει επίσης μια σάουνα και χαμάμ, ενώ ένα από τα δωμάτια διαθέτει μια 3D τηλεόραση.

Αυτό το 4 υπνοδωματίων και 5 μπάνιων σαλέ βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από το Άσπεν στο Κολοράντο. Οι κορυφαίες πίστες είναι δίπλα, ενώ το σαλέ έχει το δικό του τζακούζι, τραπέζι μπιλιάρδου και πολλές αντίκες!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ