Σκίζει το "Ουζερί Τσιτσάνης": 75.000 εισιτήρια για το δράμα εποχής του Μ. Μανουσάκη μέχρι τώρα

Για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο το «Ουζερί Τσιτσάνης», η νέα ταινία του Μανούσου Μανουσάκη, διατήρησε έντονο το ενδιαφέρον του κοινού σε ολόκληρη την Ελλάδα, φτάνοντας τα 75.000 εισιτήρια πανελλαδικά.

Η ταινία συγκέντρωσε το πρώτο τετραήμερο περισσότερα από 30.000 εισιτήρια (σε 112 αίθουσες), ενώ παρέμεινε στα ίδια σχεδόν επίπεδα και κατά το δεύτερο τετραήμερο προβολής της (23.537 εισιτήρια/92 αίθουσες), με τις θετικές εντυπώσεις του κοινού να παραμένουν αμείωτες.

Ο αδιέξοδος έρωτας ενός Χριστιανού και μιας Εβραίας στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη του 1942 - 1943, με φόντο τις μουσικές του Βασίλη Τσιτσάνη στην πιο παραγωγική του περίοδο, κατάφερε να συγκινήσει τους θεατές από τις πρώτες κιόλας ημέρες προβολών.
Τα σχόλια των θεατών, τόσο στην επίσημη πρεμιέρα στο κατάμεστο «Παλλάς», όσο και στις αίθουσες κατά το πρώτο δεκαήμερο προβολών, ήταν ιδιαίτερα θερμά χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων την ταινία ως «απίθανη», «εξαιρετικά συγκινητική», «μοναδική στην εικόνα και το συναίσθημα».
Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, το δράμα του Μανούσου Μανουσάκη κάνει ένα ταξίδι στην ιστορία, με προορισμό έναν μεγάλο έρωτα και αφετηρία τις δημιουργίες του Βασίλη Τσιτσάνη, υπό τα νέα ηχητικά σχήματα του Θέμη Καραμουρατίδη, που ντύνει την ταινία με καινούριες ενορχηστρώσεις αγαπημένων τραγουδιών, αλλά και με νέα πρωτότυπα μουσικά ακούσματα.


Οι Ανδρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Χριστίνα Χειλά - Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου, Ξανθή Γεωργίου, Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Καβουκίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λάκης Κομνηνός και Αλμπέρτο Εσκενάζυ μάς μεταφέρουν στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη του 1942 - 1943. Η παθιασμένη, αλλά απαγορευμένη αγάπη ενός χριστιανού και μιας Εβραίας βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης, όπου ο μεγάλος δημιουργός συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ