Βουλευτές είπαν όχι σε βουλευτικό ΙΧ

Περίπου 35 βουλευτές ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να μην πάρουν τα βουλευτικά οχήματα που δικαιούνται, καταθέτοντας στις υπηρεσίες της Βουλής τη σχετική αίτηση.


Περίπου 35 βουλευτές ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να μην πάρουν τα βουλευτικά οχήματα που δικαιούνται, καταθέτοντας στις υπηρεσίες της Βουλής τη σχετική αίτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι βουλευτές μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα που πήραν αμέσως μετά την ορκωμοσία, προμηθεύτηκαν και ένα επιπλέον έγγραφο το οποίο τους έδινε τη δυνατότητα να πουν «όχι» στο βουλευτικό αυτοκίνητο. Το έγγραφο αυτό συμπλήρωσαν μόνο 35 βουλευτές, 11 νεοεκλεγέντες και 24 παλιοί, ενώ οι υπόλοιποι προτίμησαν την «άνεση» του βουλευτικού οχήματος.

Συνολικά, το ετήσιο κόστος για τα βουλευτικά οχήματα ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πόσο αυτό είναι μειωμένο κατά 2 εκατ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη βουλευτική περίοδο που άγγιζε τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Πλέον οι βουλευτές Αθήνας και Πειραιά δικαιούνται αυτοκίνητα μικρότερου κυβισμού, μέχρι 1.400 κυβικά, τα οποία η Βουλή προμηθεύεται με leasing και κοστίζουν 750 ευρώ τον μήνα. Για τους βουλευτές επαρχίας τα κυβικά είναι μέχρι 1.800 και το κόστος είναι 1.200 ευρώ τον μήνα για τη Βουλή.

Τα βουλευτικά αυτοκίνητα που δικαιούνται πήραν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε στο real.gr ότι ο ίδιος θα παραχωρήσει το αυτοκίνητο που δικαιούται σε εξαμελή οικογένεια που το έχει ανάγκη.

Η κλήρωση για το αυτοκίνητο που θα πάρει ο κάθε βουλευτής θα γίνει την Πέμπτη.

Απο το real.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ