Προορισμός Γαλλία: Οι σερβικές αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν κύκλωμα λαθρεμπορίας όπλων

Κύκλωμα παράνομης εμπορίας όπλων εντόπισε σερβική αστυνομία, τα οποία προορίζονταν για τη Γαλλία όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση της χώρας, αποκάλυψε ότι οι υπηρεσίες ασφάλειας εδώ και μήνες παρακολουθούσαν κύκλωμα λαθρεμπορίας όπλων και, χθες βράδυ, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Στεφάνοβιτς, σε επιχείρηση της αστυνομίας στην πόλη Νόβι Σαντ συνελήφθησαν δύο άτομα, σερβικής υπηκοότητας, στο όχημα των οποίων βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά, τα οποία οι δράστες είχαν σκοπό να μεταφέρουν στη Γαλλία.

Στην επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι σε κρυφό σημείο που βρισκόταν στο ΙΧ όχημα που επέβαιναν δύο άτομα, σερβικής υπηκοότητας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τρία κιλά πλαστικής εκρηκτικής ύλης μεγάλης καταστροφικής ισχύος, δύο πυροκροτητές, εννέα χειροβομβίδες, τρία αυτόματα πυροβόλα όπλα, δύο αυτόματα πολυβόλα(μυδράλια) και 160 βλήματα διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών. Οι δράστες M.T. (30) και Π.Γκ.(21) συνελήφθησαν, κρίθηκαν προφυλακιστέοι και ανακρίνονται αναφέρεται στο ανακοινωθέν της αστυνομίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, στην συνέντευξη που έδωσε στη δημόσια τηλεόραση, απέφυγε να αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες και κυρίως για τους αγοραστές του οπλισμού που κατασχέθηκε. Ανέφερε, ωστόσο, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Σερβίας προσπαθούν με οργανωμένες επιχειρήσεις να προλάβουν την παράνομη διακίνηση όπλων. Υπογράμμισε δε το γεγονός ότι στο χώρο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, εξαιτίας των πρόσφατων πολέμων, υπάρχουν μεγάλες ποσότητες οπλισμού που προσφέρονται για πώληση από παράνομα κυκλώματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ