Επίθεση του ISIS με ρουκέτες σε τουρκική βάση στο Ιράκ - Τέσσερις Τούρκοι τραυματίες

Το ιδιωτικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk μετέδωσε ότι οι τρεις από τους Τούρκους στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά και ένας «βαριά» στην επίθεση και πρόσθεσε ότι οι άνδρες του τουρκικού στρατού ανταπέδωσαν τα πυρά κάνοντας χρήση πυροβολικού.

Η επίθεση ήταν μέρος ευρύτερης εφόδου του ΙΚ εναντίον θέσεων των κουρδικών δυνάμεων, βόρεια της Μοσούλης, ανέφεραν ο γενικός γραμματέας των κουρδικών δυνάμεων Πεσμεργκά Τζαμπάρ Γιαουάρ, και ένας στρατηγός στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο στρατηγός, που βρισκόταν στην περιοχή Μπασίκα, τόνισε πως έξι ως επτά ρουκέτες έπληξαν τμήμα της τουρκικής βάσης. Η ανάπτυξη περίπου 150 Τούρκων στρατιωτών στη βάση νωρίτερα αυτό το μήνα προκάλεσε εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Βαγδάτης. Η κυβέρνηση του Νούρι αλ Μάλικι ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να καλέσει επιτακτικά την Τουρκία να αποσύρει αμέσως τα στρατεύματα της, όπως αναφέρει το iefimerida.gr, καταγγέλλοντας μια παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ