Πώς θα διαλέξεις ποιο άρωμα σου ταιριάζει; Μάθε τα μυστικά χαρακτηριστικά τους πριν τα αγοράσεις 

Μυρίσαμε δεκάδες αρώματα και μπορούμε με σιγουριά να σου προτείνουμε ποια μπορούν να βελτιώσουν την ψυχική σου διάθεση προς το καλύτερο και να αναδείξουν την προσωπικότητά σου.

 Υιοθέτησε το άρωμα που πιστεύεις ότι σου ταιριάζει ή διάλεξε ένα ολόκληρο «μπουκέτο» συνδυάζοντάς το κατάλληλα κάθε φορά που θέλεις να νιώσεις μοναδική, αξιολάτρευτη και ποθητή. Εμείς σου δίνουμε μερικές βασικές συμβουλές για να ανακαλύψεις ποιο άρωμα σου ταιριάζει!

Αν θέλεις να νιώσεις φρέσκια και σαγηνευτική…

…προτίμησε λουλούδια! Ψέκασε στο δέρμα σου ένα μείγμα από ολάνθιστες λουλουδάτες οσμές.

Τα άνθη παραμένουν από αρχαιοτάτων χρόνων συνδεδεμένα με τη θηλυκότητα.
Πρώτες οι Αζτέκες επινόησαν τα λουλουδάτα αρώματα αχνίζοντας φρέσκα ανθόφυλλα, ενώ οι Κινέζες από την εποχή της δυναστείας των Tανγκ συνήθιζαν να ψεκάζονται από την κορυφή ως τα νύχια με ροδόνερο.
Συνδυασμένο με τη σπιρτάδα από φρουτώδεις παραλλαγές όπως άνθη πορτοκαλιάς, αχλάδι ή γιασεμί και κάποιες ποικιλίες ορχιδέων, το αποτέλεσμα είναι κορυφαίο με έντονη αίσθηση φρεσκάδας και αναζωογόνησης.
Αν θέλεις να νιώσεις γαλήνια και πνευματώδης…

…προτίμησε το ξύλο! Ψέκασε το δέρμα σου με ένα άρωμα με ξύλινες νότες όπως της βελανιδιάς και του κέδρου.

Αυτές οι ευωδιές πυροδοτούν τον εγκέφαλό σου να αναδημιουργεί την ίδια συγκίνηση και τα ίδια συναισθήματα ευεξίας που βιώνεις όταν απολαμβάνεις έναν περίπατο στη μέση ενός ορεινού δάσους.
Μολονότι αυτές οι ξυλώδεις νότες θεωρούνται κατεξοχήν συστατικό των ανδρικών αρωμάτων, θα διαπιστώσεις πόσο συναρπαστικό είναι επάνω σου το αποτέλεσμα αν τις προσμείξεις σε μια λουλουδάτη ευωδιά.
Αν θέλεις να νιώσεις ρομαντική και σέξι…

…προτίμησε το κεχριμπάρι και την κανέλα! Αρώματα με ζεστές νότες όπως τη βανίλια, το μόσχο και το κεχριμπάρι –λέγονται και «ανατολίτικα» μιας και τα περισσότερα συστατικά τους προέρχονται αποκλειστικά από την Ασία– δημιουργούν στον εγκέφαλό σου σπινθήρες πάθους και ηλεκτρικά ερωτικά σήματα.

Στο Κάμα Σούτρα, το διάσημο αρχαίο ινδικό κείμενο της σανσκριτικής λογοτεχνίας, συστήνεται στις γυναίκες να αρωματίζονται με ευωδιές όπως τριαντάφυλλο, σανταλόξυλο και μόσχο, φροντίζοντας να επιμείνουν σε σημεία του σώματος που μπορούν να παραμένουν πιο ζεστά (όπως κάτω από το πιγούνι, στη βάση του λαιμού, στις κλειδώσεις των αγκώνων και των γονάτων).
Αυτές οι βαθιές νότες έχουν την ιδιότητα να γίνονται πολύ έντονες καθώς το σώμα σου θερμαίνεται, κάνοντάς σε να νιώθεις πολύ πιο επιθυμητή.
Αν θέλεις να νιώσεις ζωηρή και γεμάτη ενέργεια…

…προτίμησε τα εσπεριδοειδή! Οι ψυχρές, ελαφριές νότες και τα αποστάγματα χυμών όπως είναι η μέντα, το λεμόνι και αρκετά εσπεριδοειδή προσδίδουν αναζωογόνηση, ζωηρότητα και ευδιαθεσία σε όλες τις αισθήσεις σου.

Οι ευωδιές αυτής της κατηγορίας αφυπνίζουν τον εγκέφαλο, ανεβάζουν τους ρυθμούς και δρουν άμεσα στο νευρικό σύστημα επηρεάζοντας θετικά όλη τη διάθεση γενικότερα.
Ωστόσο, αυτές οι νότες έχουν την τάση να εξατμίζονται γρήγορα και γι’ αυτό, τις περισσότερες φορές, θα τις δεις να αναμειγνύονται μέσα σε λουλουδάτες συνθέσεις ή άλλες, πιο μεγάλης διάρκειας ευωδιές όπως το σανταλόξυλο και τη βανίλια.


6 βασικοί κανόνες για τα αρώματα

  • Μην ψεκάζεσαι με το νέο άρωμα αν προηγουμένως δεν το μυρίσεις.
  • Δοκίμασε τα αρώματα στον καρπό και στο εσωτερικό του αγκώνα.
  • Μην τρίβεις το άρωμα που ψέκασες. Απαιτούνται 20 λεπτά για να αποκαλύψει το χαρακτήρα του.
  • Ποτέ μη δοκιμάζεις περισσότερα από 4 αρώματα.
  • Εάν ξεπεράσεις το όριο δοκιμής των 4 αρωμάτων, ζήτησε δείγματα για τα υπόλοιπα που σου άρεσαν μυρίζοντας τα ειδικά blotters.
  • Δημιούργησε μια γκάμα αρωμάτων για κάθε περίσταση. Όπως και με τα υπόλοιπα αξεσουάρ, υπάρχουν αρώματα που θα σε συντροφεύσουν σε συγκεκριμένες στιγμές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ