Νέα Δημοκρατία: Η ώρα ευθύνης των 4 υποψήφιων αρχηγών - Τελική ευθεία των «γαλάζιων» εκλογών

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, υπό τη «σκιά» της συνομιλίας του Κώστα Καραμανλή με τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού..

Οι τέσσερις «διεκδικητές» της ηγεσίας εμφανίζονται έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη ενώ οι Ιωάννης Πλακιωτάκης και Γ. Τραγάκης εξέφρασαν χτες την πεποίθησή τους ότι η διαδικασία θα στεφθεί με επιτυχία. 

Σε συνέντευξή του στο Mega σήμερα το πρωί, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «θέλει να ρίξει την κυβέρνηση του Τσίπρας», καθώς θεωρεί ότι είναι «χαμένος χρόνος για την Ελλάδα». 

«Μπορούμε να πάμε και σε εκλογές» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, και συνέχισε: «Η Ελλάδα δεν φτιάχνεται με τον Τσίπρα στην εξουσία». Σχετικά με την επικοινωνία του κ. Καραμανλή με τον πρωθυπουργό, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι είναι τελείως διαφορετικό να μιλάνε συχνά και άλλο να έχουν μιλήσει δύο φορές. 
Εξέφρασε δε, την πεποίθησή του ότι οι αυριανές εκλογές της ΝΔ θα διεξαχθούν κανονικά. «Αν ο κόσμος δει την χθεσινή ομιλία μου στη Βουλή για το θέμα Φλαμπουράρη, νομίζω ότι θα είμαι πρώτος από την πρώτη Κυριακή» είπε ο κ. Γεωργιάδης. 

Αντίθετα, πάλι μιλώντας στο Mega, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν προέχουν οι εκλογές αλλά η οργανωτική ανασυγκρότηση της ΝΔ. «Εάν δεν μπορεί να κυβερνήσει, να φύγει» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, και συμπλήρωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φθαρεί γρήγορα. Θα έχουμε σύντομα δημοσκοπικό προβάδισμα». 

Ο υποψήφιος τόνισε, ταυτόχρονα, ότι οι συμμαχίες της επόμενης μέρας θα φανούν «το βράδυ της Κυριακής», ενώ τόνισε ότι αύριο οι φίλοι της ΝΔ δεν ψηφίζουν μόνο για πρόεδρο αλλά και για τον επόμενο πρωθυπουργό. 

Όσον αφορά στο ζήτημα της Καραμανλή-Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι το θέμα της μεταξύ τους επικοινωνίας πήρε διαστάσεις χωρίς λόγο. 

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας επικεντρώθηκε στα σχέδιά του για την επόμενη ημέρα του «γαλάζιου» κόμματος. «Δεν τίθεται θέμα διάσπασης της ΝΔ. Σε αυτό επενδύει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε στο Mega Σαββατοκύριακο, και συνέχισε: «Από το πρωί της Δευτέρας τελειώνει η ΝΔ των κολλητών, των φίλων και αρχίσει η ΝΔ των αξιών». 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε χτες ότι σε περίπτωση που βγει δεύτερος την Κυριακή τότε θα αποσυρθεί και θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν πιστεύω ότι η ΝΔ πρέπει να έχει εξωκοινοβουλευτικό πρόεδρο και ο πρόεδρος πρέπει να έχει πάνω από πενταετία ως μέλος του κόμματος. Είναι αυτονόητο ποιον θα ψήφιζα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης ο κ. Μεϊμαράκης ισχυρίστηκε ότι η συνομιλία του κ. Καραμανλή με τον πρωθυπουργό είναι «φυσιολογική» και τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια συζήτησης πολιτικών δυνάμεων και προσώπων. «…Αν ο άπειρος ήθελε τη γνώμη ενός έμπειρου λογικό να πήρε τον Καραμανλή, η εμπειρία δεν αγοράζεται, λογικό να ζητήσει τη γνώμη ενός έμπειρου» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ