Μυστήριο με το ύποπτο αντικείμενο της πτήσης της Air France - Μοιάζει με βόμβα, αλλά χωρίς εκρηκτικά

Ανακρίνονται έξι «ύποπτοι»- Τι δείχνουν οι έρευνες των ειδικών.

Μυστήριο επικρατεί γύρω από τον μηχανισμό που ανακάλυψαν οι αρχές της Κένυας στο αεροσκάφος της Air France, το οποίο, υπό την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης, αναγκάστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σε αναγκαστική προσγείωση στη χώρα.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν το πλήρωμα του Boeing 777 της  Air France που πετούσε από τον Μαυρίκιο στο Παρίσι, ενημερώθηκε από έναν επιβάτη για μια «ύποπτη» συσκευή σε μια από τις τουαλέτες του αεροπλάνου.

Αμέσως το πλήρωμα έσπευσε να δει τι συμβαίνει και ενημέρωσε τους πιλότους οι οποίοι ζήτησαν άδεια προκειμένου να προσγειωθούν στην Κένυα. Το αίτημά τους εγκρίθηκε και το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε στη γαλλική πρωτεύουσα 459 επιβάτες και είχε 14 άτομα πλήρωμα, έκανε τελικά αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της  Μομπάσα. Ο επιβάτες βγήκαν με ασφάλεια από το αεροπλάνο και αμέσως ειδικά συνεργεία μπήκαν στο Boeing και άρχισαν να εξετάζουν το «ύποπτο» πακέτο.

Λίγες ώρες αργότερα, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες της συσκευής και οι αρχές του αεροδρομίου ανακοίνωσαν μέσω facebook ότι πρόκειται για βόμβα! Ωστόσο, δύο ώρες αργότερα, οι αρχές διέγραψαν την ανάρτησή τους και σε νέο σχόλιο που «ανέβασαν» στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για «ύποπτο μηχανισμό».  Για «μηχανισμό» μίλησε, άλλωστε και ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας.

Πάντως, οι αρχές στην Κένυα αποκάλυψαν ότι βρίσκονται σε επαφή με τις αρχές της Γαλλίας και του Μαυρίκιου καθώς και ότι ανέκριναν πολλούς από τους επιβάτες προκειμένου να διαλευκάνουν το μυστήριο. Ωστόσο, είπαν ότι τώρα έχουν περιοριστεί σε «έξι υπόπτους».

Αργότερα το απόγευμα ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας της Γαλλίας Air France, Φρεντερίκ Γκαζέ, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι ο ύποπτος μηχανισμός που εντοπίστηκε στην πτήση AF463 και προκάλεσε την αναγκαστική προσγείωση του γαλλικού αεροσκάφους στην Κένυα, ήταν εσφαλμένος συναγερμός. Σύμφωνα με τον ίδιο ο μηχανισμός αυτός δεν αντιπροσώπευε κανέναν κίνδυνο για το αεροσκάφος ούτε για τους επιβάτες του.

"Όλες οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι το αντίκειμενο δε μπορούσε να προκαλέσει μια έκρηξη ή να καταστρέψει ένα αεροσκάφος, αλλά ήταν ένας συνδυασμός χαρτονιών, φύλλων χαρτί και ενός χρονοδιακόπτη" εξήγησε ο ίδιος. "Επρόκειτο για εσφαλμένο συναγερμό" τόνισε.

Επισήμανε ότι η Air France βρίσκεται σε επαφή με τις εισαγγελικές αρχές της Γαλλίας προκειμένου να ξεκινήσει μια έρευνα σχετικά με το περιστατικό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ