Δημ. Καμπουράκης: Όλα τα ευχάριστα οι Υπουργοί του Τσίπρα, όλα τα δυσάρεστα οι ξένοι - Τέτοιο  πολιτικό διαχωρισμό δεν έχουμε ξαναζήσει 

Ο ρεπόρτερ Κατάλευκος στεκόταν αμήχανος μπροστά στο κομπιούτερ του Τζώνη. Ο νεαρός βοηθός του είχε προβάλει τρεις φορές το ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον του βρετανικού Chanel-4, το οποίο είχε γυριστεί μία ολόκληρη βδομάδα πριν επιβληθούν τα capital controls. 

Εκεί εικονίζεται ο Βαρουφάκης να λέει ότι οι τράπεζες θα κλείσουν. Ο Τζώνης κάθε φορά που το ‘βλεπε, χασκογελούσε:
- «Είδες που στο έλεγα, αρχηγέ;».
- «Δεν μπορώ να το πιστέψω» μουρμούρισε ο Κατάλευκος. «Αδύνατον».

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης στο ethnos.gr

- «Αδύνατον; Χα! Είδες που βρίζεις την εποχή μας επειδή έχει φυτέψει παντού κάμερες; Να όμως που έχει και τα καλά της. Ολα είναι καταγεγραμμένα πλέον».
- «Μα είναι δυνατόν ο υπουργός Οικονομικών της χώρας να ήξερε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες και να μην έκανε τίποτα; Είναι πέραν πάσης φαντασίας...».
- «Ακόμα αυτό αναρωτιέσαι, αρχηγέ; Αν ήξερε; Αφού το λέει καθαρά ο Γιάνης στην κάμερα του Εγγλέζου και μάλιστα διασκεδάζοντας. Ρε μπας και το επιδίωκε κιόλας;».
- «Ε όχι να το επιδίωκε, βρε αδερφέ;».
- «Μα αν είναι συνεπής αριστερός και επαναστάτης, όπως διατείνεται, τότε ορθώς θα το επιδίωκε. Γίνεται σοσιαλισμός και τράπεζες, αρχηγέ;».
- «Τζώνη, εσύ ως εικοσιπεντάρης και δόκιμος δημοσιογράφος δικαιούσαι να ζεις στην εποχή του Μαρξ και του Λένιν. Ο Βαρουφάκης, ως υπουργός Οικονομικών μιας χώρας της Ευρωζώνης, δεν είχε τέτοιο δικαίωμα. Συνεννοηθήκαμε;».
- «Εμένα, αρχηγέ, σκασίλα μου για τις τράπεζές σας. Ούτε επιχειρηματίας είμαι, ούτε καταθέσεις έχω, ούτε εξαγωγές κάνω. Ολοι εσείς που καίγεστε για την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος -μη χέσω- να τα βλέπετε. Εγώ από την αρχή το φώναζα ότι οι συριζαίοι ήταν αριστεροί γιαλαντζί, αλλά εσείς πρώτα πήγατε και ψηφίσατε τους Βαρουφάκηδες και μετά ουρλιάζετε ότι σας κλείσανε τις τράπεζες...».
- «Κανένας δεν ψήφισε Βαρουφάκηδες, Τζώνη. Τον Τσίπρα ψηφίσανε οι άνθρωποι».
- «Ο οποίος δεν ήξερε τίποτα για τον Βαρουφάκη, ε; Τι να σου πω, ρε αρχηγέ...».
Ο Κατάλευκος δεν ήξερε τι να απαντήσει. Του φαινόταν τρελό όλο αυτό. Ολα σ’ αυτή τη χώρα ήταν θεότρελα τελικά. Από τον τελευταίο παππού στο τελευταίο χωριό ως τον υπουργό Οικονομικών. Τελικά, αυτό ήταν το πρόβλημα:
- «Κοίτα Τζώνη, ο κόσμος ψηφίζει κάποιον άνθρωπο, θεωρώντας ότι κατά βάση κινείται με λογική. Δεν ζητά πιστοποιητικό ότι δεν είναι παλαβός ή αυτοκαταστροφικός. Αν τώρα η επαφή του με την εξουσία τον παραλλάξει και από Τζέκιλ τον κάνει Χάιντ, τι φταίει ο κόσμος;».
- «A, μια χαρά το πας, αρχηγέ. Πάλι ο κόσμος δεν φταίει, έτσι; Ούτε που αρρωστήσαμε ως χώρα φταίει, ούτε για τους θεραπευτές που διάλεξε, σωστά; Αμέτοχος ο κοσμάκης, αθώος της καταστροφής και του αίματος. Ούτε για τους Βαρουφάκηδες φταίει, ούτε για τους Τσίπρες, ούτε για τους Σαμαροβενιζέλους, ούτε για τους Γιωργάκηδες. Πάντα οι άλλοι φταίνε, εμείς ποτέ. Οπότε, αρχηγέ, ετοιμάσου μετά τις τράπεζες να κλείσει κι η χώρα, αλλά δίχως να φταίει ο κόσμος...».
Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ
Οι καλοί και οι κακοί

Η εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ θα γίνει μόλις μειωθούν με κυβερνητική πράξη οι τιμές των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Η μείωση των τιμών αυτών θα βοηθήσει τους ανθρώπους που κάνουν εξετάσεις στα ιδιωτικά κέντρα και τα Ταμεία. Φυσικά, το ευεργετικό αυτό μέτρο θα παρουσιαστεί ως επιτυχία της κυβέρνησης της Αριστεράς που ενδιαφέρεται για τον κοσμάκη κι ας το επιβάλλει με το ζόρι η τρόικα. Αντιθέτως, στις αρχές του 2016, που θα μπουν στο στόχαστρο κάποια κενά του ψηφισμένου προϋπολογισμού, θα φανερωθεί πάλι το απεχθές πρόσωπο των δανειστών.
Ετσι κυβερνιέται η χώρα στις μέρες μας. Ολα τα καλά τα κάνει η καλή κυβέρνηση, όλα τα άσχημα και μισητά τα επιβάλλει η κακή τρόικα. Ολα τα ευχάριστα είναι του Τσίπρα και των υπουργών του, όλα τα δυσάρεστα είναι των ξένων και των «ντόπιων συμμάχων» τους. Τέτοιο μηχανιστικό πολιτικό διαχωρισμό δεν έχουμε ξαναζήσει στη χώρα. Μένει να δούμε και την αντοχή του στον χρόνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ